Magazin

Astrologija – Horoskop za osobe rođene u decembru

Napisao admin

Osobe rođene u decembru su jedinstvene.


Horoskop (Foto: Cure.ba)

Teško se uklapaju u svoju okolinu bez obzira da li je u pitanju škola, radno mjesto i kuća. Ove osobe često o sebi misle kao o čudnim i neobičnim ili jednostavno po malo uvrnutim. Ove osobe takođe privlače osobe koje su neobične. U svakom slučaju uvažavaju osobe koje imaju dovoljno snage da idu svojim putem bez obzira kakav je put u pitanju.

U periodu adolescencije osobe rođene u decembru obično imaju problema da se odluče kojom će se profesijom baviti. Nije redak slučaj da neko vrijeme lutaju od jednog do drugog zanimanja koa se po svojo prirodi veoma razlikuju, prije nego što konačno ne pronađu ono što im najviše odgovara. Takvog zanimanja se kasnie drže do kraja života. Ovim osobama je teško da pronađu zadovoljavajuću društvenu ulogu, djelimično i zato što imaju ambivalentan odnos prema samom društvu.

Osobama rođenim u decembr zaista je neophodno puno slobodnog vremena, kao što je takođe važno da od sebe ne traže puno. Kao djeca pokazuju mnoge talente od kojih se puno očekuje, ali se ti talenti tokom života potpuno izgube. Oni koji su rođeni ovog dana a koji imaju osjetljive roditelje imaju mnogo više šanse da se kasnije u životu ostvare. Ukoliko ih sreća prati pa u životu nalete na osobe koje cijene i pospješuju njihove talente, njihova jedinstvenost može biti unikatna.

Nervni sistem osoba rođenih u decembru je veoma osjetljiv tako da posebno trebaju da se čuvaju stresa. Za njihovo mentalno zdravlje od velike koristi mogu biti česta putovanja u prirodu. Tako mogu imati vremena za fizičke vježbe koje rijetko upražnjavaju živeći u gradu. Na njihovo zdravlje može uticati i druženje sa djecom, ne nužno njihovom. Osim u slučajevima alergija ovim osobama se preporučuju sve vrste hrane. Alergijska stanja mogu biti posljedica psihološkog porekla.

trojka

Komentari

komentara