Magazin

Nova Hurem u trećoj sezoni – Uništit ću sve svoje dušmane!

Napisao admin

Meryem Uzerli (29) zbog depresije i iscrpljenosti odustala je od “Sulejmana Veličanstvenog”. Njezinu ulogu preuzela je 19 godina starija Vahide Gördüm.


"Stara i nova" Hurem (foto: cure.ba)

Plamen koji mi bukti u srcu stišćem u rukama. Osvetom sam ga tukla dok nije postao željezna šaka. Nategnula sam bijes i kao strijelom ciljat ću srca neprijatelja da gore zauvijek, kaže nova Hurem u 103. epizodi.

Nakon što je Hatidže, mlađa sestra sultana Sulejmana, otela Hurem, vatrena crvenokosa i njezin suprug susreli su se u finalu treće sezone koji se ovaj tjedan emitirao u Turskoj. Zaljubljeni sultan zbog ljubavi se udaljio od obitelji i suradnika. Hurem, koja je godinama čekala da postane vladarica harema, najavila je rat svima koji joj stanu na put. Njezin stav i agresivno ponašanje uplašit će i samog Sulejmana.

Jedini oslonac osvetoljubivoj Hurem bit će kći Mihrimah. Iako su 103. epizodu gledali milijuni Turaka, mnogi su zaprijetili bojkotom jer su producenti njihovu miljenicu Meryem Uzerli zamijenili s Vahide Gördüm (48).

– Loše su odabrali. Nova Hurem izgleda kao sultanova majka. Sad su glavni likovi napokon postali skladan par, oboje su stari i ružni – rugaju se gledatelji.

Vahide nisu uznemirili loši komentari. Dapače, veseli se što je sad dio TV spektakla.

– Počašćena sam što glumim Hurem. Nadam se da neću razočarati publiku – kaže glumica, koja je, šuška se, dobila veći honorar od Njemice Meryem.

U finalu treće sezone umrla je Hatidže, a Sulejman je na pohod protiv Ugarske krenuo bez sinova Mehmeta i Mustafe. Sultanova prva žena Mahidevran iskoristila je njegovo odsutstvo i ubila Mehmeta kako princ, kojeg Sulejman ima s Hurem, ne bi oteo tron njezinu Mustafi.
Na poslu saznala da ima rak dojke

Bilo mi je teško kad sam izgubila kosu, ali nisam htjela nositi perike. Ćelava glava bila je moja poruka drugim ženama da smo jače od svega, kaže Vahide Gördüm.

Turska glumica koju ćemo gledati kao novu Hurem razboljela se 2011. Iako je isprva kolegama iz serije “Dala sam joj ime Feriha” htjela zatajiti bolest, povjerila im se kad je shvatila da će morati izostati s posla.

– Kolege iz serije zvali su me telefonom i hrabrili. Čak su mi nudili prijevoz do bolnice. Kad sam ostala bez kose, nasmijali su me do suza rekavši da izgledam kao ženski Yul Brynner, pokojni američki glumac ruskog podrijetla koji je glumio faraona u filmu ‘Deset zapovijedi’ – rekla je Vahide.

Glumica je šest mjeseci išla na zračenja i kemoterapije, a najveća potpora uprocesu ozdravljenja bili su joj suprug, glumac Altan Gördüm (54) i njihova kći Alize (19). Novu Hurem osobito su dirnule mlađe kolegice koje su joj u najtežim trenucima vraćale osmijeh na lice.

– Kad imaš samo 21godinu kao djevojke s kojima sam glumila, ne želiš se zamarati crnim mislima. Znala sam da imaju veliko srce i predivnu dušu kad su me nazvale i plačući mi rekle da me vole i jedva čekaju da se vratim na set – prisjetila se Vahide.

Čim su joj liječnici rekli da se rak dojke povukao, glumica je krenula na audicije za nove uloge. Godinu dana poslije snimila je seriju “Merhaba Hayat” i film “Ayhan Hanım: Levent Semerci”.

– Ne mogu zamisliti život bez glume. To je posao koji me ispunjava i čini sretnom – zaključila je Vahide, koja je diplomirala kazališnu umjetnost u Turskoj.

Na televiziji je debitirala 2003. serijom “Priča o Istanbulu”. Kritičari i filmaši proglasili su je glumicom godine u Turskoj 2007. i 2008. godine.
“Voljela bih snimiti seriju ili film sa suprugom, on je moj glumački uzor”

Otac mi je bio vozač kamiona, a majka kućanica. Oboje su grčki iseljenici. Bili smo siromašni, ali sretni, kaže Vahide o djetinjstvu. Roditelji su se bojali kako će preživljavati kao glumica, ali danas su ponosni na nju. Često je, dodaje, zafrkavaju da bi trebala snimiti seriju ili film s mužem kojemu se toliko divi.

24sata.hr

Komentari

komentara