Magazin

Kog horoskopskog znaka je vaša srodna duša

Napisao H. H.

Ljubav ponekad djeluje na misteriozne načine ili jednostavno – u skladu sa zvijezdama.

Određeni horoskopski znakovi kompatibilniji su s drugima i ako vas zanima kojeg bi znaka mogao biti vaš idealan partner, astrologija bi vam mogla dati odgovor.

Da bi vam pomogao u pronalaženju idealnog partnera, Pop Sugar je kontaktirao Atinu Perakis, osnivačicu i izvršnu direktoricu Sejdž Godesa koja je objasnila da to što je neko istog znaka kao vi ne znači nužno da vam odgovara kao ličnost.

– U partnerima tražimo dopune, a ne kopije sebe. Intuitivno tražimo ljude koji mogu popuniti naše praznine ili biti jin našem jangu, premda prevelika razlika svakako stvara sukob – govori Atina.

Ovan

Najviše mu odgovaraju: Lav, Strijelac.

Potreba Ovnova za avanturama najbolje će ih povezati s Lavovima i Strijelcima, drugim vatrenim horoskopskim znakovima, koji razumiju vatreni temperament Ovnova. Vaga je, s druge strane, potpuno suprotan znak od Ovna, a i ostali vazdušni znakovi koje karakteriše komunikativnost – frustriraju Ovna koji ne voli puno govoriti, već raditi. U vezama, Ovnovi se boje gubitka nezavisnosti.

Bik

Najviše mu odgovaraju: Djevica, Jarac, Vaga.

Bik, koji je uvijek otvoren za lepotu, dobar ukus i udobnost, najbolje će se slagati sa zemaljskim znakovima, Djevicom i Jarcem, koji se takođe prepuštaju čulnom uživanju. Vaga i Bik, kojima vlada Venera, dobar su spoj za dijeljenje strasti prema umjetnosti. Bikovi, koji se dosta oslanjaju na sebe, ponekad se boje vezivanja za nekoga.

Blizanci

Najviše im odgovaraju: Vaga, Vodolija i Lav.

Blizancima će jako odgovarati drugi vazdušni znakovi – Vage i Vodolije, koji mogu ispratiti njihove intelektualne poduhvate i prepustiti se njihovoj ljubavi prema dobrom razgovoru. Blizanci se odlično slažu i s Lavovima, ali ne i s vodenim znakovima – Ribama, Škorpijama i Rakovima, koji više žele ostvariti duboku fizičku i emotivnu vezu.

Rak

Najviše mu odgovaraju: Ribe, Rak, Škorpija.

Prema Rakovima se mora odnositi s velikim oprezom jer su jako osjetljivi i najlakše ih je povrijediti, a mnogi drugi znaci previše su grubi za nežnu dušu Raka. Rakovi se dobro uklapaju s preostalim vodenim znacima, naročito s maštovitim i ljubavlju ispunjenim Ribama koje se neće ustručavati da zaplaču i saosjećaju s Rakom. Jarac, koji je suprotnost Raku, može mu pružiti podršku, sigurnost i oslonac, ali ne spada u partnere s puno empatije.

Lav

Najviše mu odgovaraju: Ovan, Strijelac.

Lav uživa u pomisli kako ga svi vole, ali ne može se svako nositi s vatrenom prirodom Lava. Lavovi se dobro slažu s Ovnovima i Strijelčevima, ostalim vatrenim znakovima, koji su podjednako vatreni i neustrašivi, i ne ustručavaju se pružiti iskrenu povratnu informaciju koja je Lavovima potrebna. Lavovi istovremeno inspirišu sve druge, ali i uzimaju drugima previše energije. Partnerstvo dva Lava predstavlja stalnu borbu za “krunu”.

Djevica

Najviše im odgovaraju: Jarac, Bik.

Djevice ne tolerišu dramu i ljubav pokazuju postupcima. Njihova praktična priroda dobro se podudara sa znacima koji ne unose dramu, kao što su ostali zemljani znakovi, Jarac i Bik. Oni traže partnere koji će raditi podjednako naporno, iako niko ne radi više od Djevice. Vatreni znakovi mogu začiniti život Djevice, ali njihova nepredvidivost i manjak obraćanja pažnje na detalje mogu Djevicu napraviti nervoznom.

Vaga

Najviše im odgovaraju: Blizanci, Vodolije.

Vage se s gotovo svima dobro slažu jer su izuzetno prilagodljive svim horoskopskim znacima. Ovaj društveni i intelektualni znak uživa u društvu brbljivih Blizanaca i inovativnih Vodolija. Vaga želi pametnog, staloženog i atraktivnog partnera, tako da znakovi koji su emotivno nestabilni poput Raka i Škorpija predstavljaju rizik. Vatreni znakovi – Ovan, Lav i Strelac su Vagama dobar izvor inspiracije. Vage imaju averziju prema konfliktima i boje se narušavanja mira.

Škorpije

Najviše im odgovaraju: Rak, Ribe, Jarac, Bik.

Škorpije nikada nisu zadovoljne površinskom slikom i uvek se trude da zagrebu ispod površine. S jakim se*sualnim i emocionalnim nagonom, Škorpijama je potreban neko sa željom i izdržljivošću. Dobro se uklapaju s vodenim znacima, Rakovima i Ribama, koji razumeju njihovu posebnu vrstu ljubavi u kojoj se rađaju duboka osjećanja i emituju se na mnogo različitih načina. Škorpije su jako posvećene i vjerovatno bi se osećale izdanima ako bi pored sebe imale poletne Blizance ili lutalice Strijelce. Jarčevi i Bikovi mogu se pokazati kao fantastični ljubavnici.

Strijelac

Najviše im odgovaraju: Ovan, Lav, Blizanci.

Strijelčevi su lutalice. Vole slobodu i uvijek se okreću prema sljedećoj najboljoj stvari. Drugi vatreni znakovi – Ovan i Lav, mogu ih ispratiti u toj potrazi, dijeleći s njima zanos i strast za životom. Ne zaboravite – nisu svi koji lutaju ujedno i izgubljeni. Strijelac ne može podnijeti partnera koji ga želi kontrolisati, promijeniti ili popraviti kao što su Škorpije, Djevica ili Jarac. Strijelcu je potreban neko ko će s njim istraživati i zabavljati se, poput Blizanaca i Ovna. Strijelca je teško obuzdati, kako fizički, tako i mentalno.

Jarac

Najviše mu odgovaraju: Bik, Djevica, Rak.

Jarac se dobro slaže sa svima koji život shvataju ozbiljno i žele napredovati. Bik je najbolji kandidat, ali Djevica takođe inspiriše Jarca radnom etikom. Lav, s druge strane, inspiriše Jarca kako bi preuzeo rizike, ali ga istovremeno i zastrašuje. Rak i Jarac se dopunjuju jer dijele tradicionalne poglede na romantiku i porodicu. Jarčevi, koji su vrlo odgovorni, ne trpe impulsivne Ovnove i egocentrične Lavove.

Vodolije

Najviše im odgovaraju: Vaga, Blizanci, Ovan, Strijelac i Lav.

Vodolije ne trpe ograničenja ili zabrane, tako da najbolje funkcionišu s partnerima koji su otvorenog uma poput Vage i Blizanaca. Ovan i Strijelac takođe mogu motivisati Vodolije da ih slijede u njihovim savršenim idejama. Vodeni znakovi emotivno guše Vodolije koje vole i određenu distancu kada je u pitanju intimnost.

Ribe

Najviše im odgovaraju: Rak, Škorpije.

Potreba Riba za emotivnom kompatibilnošću znači da će srodne duše pronaći u Raku ili Škorpijama, vodenim znakovima koji razumeju njihove emocionalne potrebe i lako ih mogu ispuniti. Djevica je suprotan znak od Riba, i iako će zemljani znakovi osigurati stabilnost Ribama, takođe mogu učiniti da se osjećaju usamljeno ili tužno zbog svoje nesposobnosti da izraze duboke emocije. Ribe su izuzetno osjetljive na energiju oko sebe, a vatrene znakove – Ovnove, Lavove i Strijelčeve vrlo teško mogu primiti, piše “Srbija Danas“.

Komentari

komentara