Magazin

4 horoskopska znaka koja su u najvećem riziku od duševnih bolesti

Napisao H. H.

Psihoze su duševne bolesti koje postoje od kako postoji i čovjek. Kroz historiju su tumačene na razne načine: da su oboljeli posjednuti nekom silom ili đavolom, da su posljedica nekog grijeha, da su uzrokovane lošim ponašanjem.

Ipak, svako od nas može da oboli od duševnih bolesti u zavisnosti od životnih okolnosti. Psihoze oboljelom oduzimaju realan pogled na sebe, okolinu, mijenjaju mišljenje, osjećanja, ponašanje, piše “Stil“.

Promjene kod oboljelog ponekad počinju naglo, ali su uglavnom postepene.

Evo koji horoskopski znaci su u najvećem riziku:

1. Ovan
Najslabiji dio organizma su glava, mozak, oči, nos, vilica, krvotok, srce, bubrezi i polni organi. Ovnovi nekontrolisano rasipaju energiju, skloni su povredama, upalama, infekcijama, uglavnom akutnim bolestima koje prati visoka temperatura i poremećaj krvne slike.

Za ove ljude karakteristično je da zbog stresova ili dugotrajnog nerviranja lako gube kosu. Ovnovi bi trebalo da izbjegavaju masnu hranu i jake začine, a u liječenju da koriste prirodne lijekove, trave i čajeve. Brže se oporavljaju u prirodi, na čistom vazduhu, uz more ili vodu.

2. Blizanci
Najugroženiji dijelovi organizma su ramena, ruke, prsti šaka, pluća, ključna kost, nervi, a sekundarno žlijezde i mozak. Podložni su bronhitisu, astmi, različitim neurozama, upalama mozga i žuči.

Plaše ih i manji znakovi oboljenja, što pogoršava stanje i može dovesti do hipohondrije. U ishrani ne treba posebno paziti na količine kao ni na kvalitet, samo treba uvesti više reda, ne preskakati obroke ili jesti između obroka kako to Blizanci često imaju običaj…

3. Rak
Rak je rođeni gurman, pa su mu želudac i probavni organi često ugroženi. Osjetljiva su mu i pluća, rebra i jetra. Na njega snažno utiče okolina i još više emocije, pa lako oboli od bolesti tipičnih za podneblje u kojem živi.

Sklon je reumi, tumorima, gastritisu, depresijama ili histeriji i svim nasljednim oboljenjima. U ishrani treba da smanji skrob, masnoće, slatkiše i čokoladu, a osim voća, bolje je da svu hranu uzima kuhanu. Najbolje se oporavlja na planinskom vazduhu, okružen onima koje voli. Dobro reaguje na sve vrste liječenja.

4. Vodolija
Osjetljivi su joj donji dijelovi nogu, gležnjevi i zglobovi, mozak, srce, krvotok, limfni čvorovi, nervi i disajni putevi. Karakteristične bolesti su sve koje su vezane za poremećaje krvnih sudova, kapilara i anemije, loše vezivanje kiseonika u krvi, migrene, potom kožne bolesti, neuralgije, nervne i duševne bolesti i karcinomi. Ishrana mora biti jača i kvalitetnija sa više mesa, vitamina, minerala, a obroci uredni.

Dobro reaguju na biljne i homeopatske lijekove. Za vrijeme oporavka ne bi se trebali izlagati naglim promjenama temperature, naporima, čak ni šetnjama.

Vodolijama su najkorisniji odmor i san, prenosi “Stil“.

Komentari

komentara