Magazin

Okorjeli materijalista, horoskopski znak koji uvijek bira pogrešan put

Napisao H. H.

Veoma je inteligentan, ali ne i pronicljiv!

Najvažnija crta karaktera ovog horoskopskog znaka jeste dinamičnost. On beskrajno cijeni svoju slobodu i nezavisnost i to svuda ističe. Nikome ne dozvoljava da gospodari nad njim, niti da mu nameće svoju volju. Međutim, ponekad ovaj znak izabere pogrešan put kojim će krenuti, jer zbog samouvjerenosti ne posluša dobar savjet, piše “Krstarica“.

Veoma je inteligentan, ali ne i pronicljiv! Često pogrešno sudi o ljudima koji mu žele dobro, pa je u stanju i da ih uvrijedi. Isto tako, pogrešno ocjenjuje namjere onih koji mu žele zlo, i to mu se obija o glavu, mada toga nije svjestan – živi u uvjerenju da je dobro postupio.

Kada je riječ o poslu, ovaj znak umije da pronađe najbolji put ka uspjehu. Ambiciozan je, ali ne bolesno. U profesionalnom usponu neće smetati drugima. Ako treba, pomoći će im jer nije zavidan. Raduje se ako je neko od prijatelja ili poznanika ostvario nešto u životu ili napredovao u svojoj službi.

U poslu ga ne interesuje samo to da ga ljudi cijene. Očekuje materijalni efekat svog rada. Nikada neće prihvatiti posao koji ne donosi materijalnu korist.

Ipak, novac troši nepromišljeno i nije cicija. Voli da poklanja.

Uživa u materijalnim dobrima. Voli raskošan stan, luksuzna kola, modernu odjeću.

U zabludi je – smatra da mu to donosi veći društveni ugled. Zbog toga se može desiti da mu dom izgubi toplinu.

To su, pogađate, BLIZANCI (od 22. maja do 21. juna).

Komentari

komentara