Magazin

Horoskop: Šta se krije u vašoj duši ako ste Rak, Škorpija ili Riba

Napisao H. H.

Ako osvijestimo postojanje neprijatnih i neželjenih nagona i osjećanja, oni će da obogate naš svjesni ego. U sjenci se kriju korisne mogućnosti, pa radom na sjenci možemo da ojačamo svoje prirodne instinkte, oslobodimo kreativne impulse i razvijemo sposobnost za realističan uvid u stvarnost i primjerene reakcije na sve s čime se susrećemo.

Suočavanje sa sjenkom daje nam priliku za saosjećanje i prihvatanje svih ranjenih, osjetljivih i odbačenih dijelova sopstvene duše. Da bismo postigli psihološku stabilnost, imali pristup sopstvenim izvorima kreativnosti i postigli istinsku duhovnost, treba da se suočimo s tamom, pobjedimo svoje strahove i pretvorimo ih u korisne saveznike.

Vodeni znakovi, Rak, Škorpija i Ribe, u svom ličnom razvoju uče da prepoznaju svoje osjećaje prema drugima, osvješćuju svoju potrebu za bliskošću. Spremni su da zarone u emocionalne dubine, stope se s raznim vrstama osjećaja razvijajući saosećanje, maštovitost i intuiciju. Dat će vam svoje srce, nesebično pomagati, žrtvovati se ako je potrebno, da bi stvorili sopstveni osjećaj emotivne sigurnosti. Njihova se sjenka javlja kad im zaprijeti samoća, kad se osjete odbačenima i nevoljenima.

Da bi zadržali bliskost i ljubav mogu da manipulišu tuđim osjećanjima, izigravaju bespomoćnu žrtvu i kontrolišu vas osjećajem krivice koji su vam nametnuli. Ako osjete da želite da im izmaknete, mogu da budu ljubomorni i osvetoljubivi. Iz njihove sjenke mogu da izrone hirovitost, dramatični ispadi bijesa i suza, posesivnost i razne zavisnosti. Mogu da budu sebični, zahtjevni, pretjerano osetljivi. Ponekad su pesimisti koji sažaljevaju sami sebe, a mogu da budu i autodestruktivni. Kad ne mogu da izađu na kraj sa stvarnošću, pobjeći će u svoju unutrašnjost, čuvat će tajne, biće potpuno nepristupačni, piše “Sensa“.

Komentari

komentara