Magazin

U kojim horoskopskim znacima se rađaju genijalci

Napisao H. H.

Genijalnost je osobina koja privlači ljude zbog njene istovremene mističnosti i neobičnosti. Ljudi koje drugi karakterišu kao genijalne privlače pažnju svoje okoline i zato bi mnogi voljeli da ih okruženje svrsta u ovu grupu

Da li pripadate genijalcima najbolje otkriva horoskop, a mi vas upućujemo na to koji to znakovi nose ovu osobinu.

1. Vodolija

Ovaj horoskopski znak je najviše povezan s filozofijom. Vodolije često oduševe okolinu inovativnim pristupom rješavanju problema, a kroz život koračaju s mišlju da je sve ostvarivo.

2. Škorpija

Škorpije su vrlo osjećajni ljudi, obuzeti burnim emocijama. Svakodnevno sebi i drugima postavljaju razna intelektualna pitanja, a nije im strana ni moć viđenja kroz iluziju, što najčešće koriste kako bi promatrali društvenu dinamiku.

3. Blizanci

Osobe rođene u znaku Blizanaca odlično se snalaze u društvu jer, kao i Škorpije, sjajno procijenjuju društvenu dinamiku. Najviše ih zanimaju sociološka i politička pitanja, a njihova izvanredna moć planiranja donosi novi pogled na svaku situaciju.

4. Vaga

Vagama su najbitnije harmonija i estetika. Najčešće razmišljaju o uticaju umjetnosti na opšte blagostanje čovjeka, a svakodnevno im se po glavi motaju i pitanja o pravdi i društvenim problemima.

5. Rak

Rakovi su najosjetljiviji horoskopski znak, a ta činjenica ih veže za neprestano razmišljanje o životnim pitanjima. Vrlo često primijećuju ono što drugi ne vide, a u haotičnim situacijama reaguju bolje nego bilo ko drugi, piše “Republika“.

Komentari

komentara