Magazin

Horoskop otkriva: Kome se u decembru ostvaruju veliki snovi

Napisao H. H.

Horoskop otkriva šta nas očekuje u oktobru, novembru i decembru!

Kakve će nam “boje” i uticaje donijeti ovogodišnja jesen donosimo u našoj jesenskoj prognozi…

Jesen 2019. vjerovatno će početi konstruktivno jer će na nebu zaživjeti lotos planeta u zemljanim znacima. To će mnoge upućivati na dobre prilike, a posebno u konkretnim poduzimanjima.

Najbolje će se osjećati Djevice, Bikovi i Jarčevi, ali i mnogi drugi znakovi prepoznavat će lijepe prilike za razvoj bilo u poslu, bilo u nekom njima važnom bavljenju.

Tokom desetog mjeseca već će pomalo doći do izražaja i određene prepreke jer će tranziti po Vagi kvadrirati planete u Jarcu, pa će biti prolaznih suočavanja sa uglednim ličnostima ili pak natezanje oko tema koje su možda već bile dogovorene. Biće potrebno sve proanalizirati još jednom, kako bi se doneo konačan stav.

Vrlina koja će tada biti najviše na cijeni jeste strpljenje, jer objektivno, neće se događati ništa strašno, ali će unutrašnji doživljaji (zavisno od pojedinačnih natalnih karata) kod nekih biti blago ili više neprijatni.

Jedna vrsta kolotečine ili osjećaj stagnacije moguć je zbog neskladno položenih planeta, ali sve je to samo prolaznog karaktera, pa ako istrajete i malo pričekate, sve će polako početi dolaziti na svoje mesto.

Možda se to neće pokazati baš odmah, jer će Merkur od 1. novembra do 21. novembra biti retrogradan, pa će neke poruke ili informacije kasniti ili izostati, ali uvažavajući zbrku koju donosi obratni hod spomenutih planeta, stvari će se ipak razvijati.

Nakon lijepog i poletnog početka jeseni, uglavnom zatezajućeg, ali ne i dramatičnog nastavka, 11. mjesec donijet će toliko potrebno osvježenje i nadu u ljepše sutra, jer će planete iz Škorpije biti potpomognute ne samo onim iz Jarca (Saturn, Pluton), nego i Neptunom iz Riba, a kad u isti znak (Škorpija) 20. novembar uleti i Mars, to će sve akcije postati jasno usmjerene, putevi za ostvarenje željenih ciljeva otvoreniji. Povremenu zbrku davaće opozicioni Uran iz Bika, no uz stabilnost planeta iz Jarca sve će se nadilaziti radom, trudom i mudrošću.

Najvažnija promjena u tranzitima dogodit će se početkom 12. mjeseca kad (3. decembra) Jupiter pređe u znak Jarca. Strijelci će zbrajati plodove prethodne godine, a pred Jarcima (i ne samo njima, nego takođe i pred ostalim zemljanim znacima, a onda i vodenim) otvoriće se sasvim nove perspektive, dok će njihova vjera u bolje sutra jačati iz dana u dan.

12. mjesec donijet će stellium planeta u Jarcu (Jupiter, Saturn, Pluton) skladno povezanih s Neptunom u Ribama, kao i Uranom u Biku, pa će mnogi dobiti priliku krenuti u ostvarivanje svojih snova na konkretan način. Treba naglasiti da su trigoni u zemljanim znacima vrlo povoljni za posao, a kako su povezani i s nekim vodenim elementima, u istoj temi neće izostati ni kreativnosti, ideala, kao ni mašte.

Venera će tokom ove jeseni cijelo vreme biti u uobičajenom direktnom hodu i proći znakove od Vage do Jarca (znači tranzitirat će Vagu, Škorpije, Strijelca, i Jarca), a koje će znakove oplemeniti svojom prisutnošću i pomoći im da zrače ljepotom i možda nekom ljepšom ljubavnom prilikom.

Jesen će (bez eklipsi i bez većih promena tranzita ako izuzmemo ovaj poslednji, Jupiterov), biti uglavnom očekivana, mirna i tokom nje nastaviće se odvijati procesi koji su već počeli, a najviše tokom ljetnjih pomračenja.

Ono što se tada otvorilo, jesenji dani će nastaviti dalje da usmjeravaju

Komentari

komentara