Magazin

Vremenska prognoza do ponedjeljka: Kiša, pljuskovi, grmljavina, pad temperature

Napisao H. H.

U BiH će danas biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Najviše sunčanog vremena na jugu zemlje. U drugoj polovini dana povremena kiša i lokalni pljuskovi sa mogućom grmljavinom su izgledni širom zemlje. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25, na jugu zemlje do 30, piše “Avaz“.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 23, na jugu zemlje do 27 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjeveroistočnog i istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 24, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U ponedjeljak, u našoj zemlji se prognozira pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14 stepeni na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23, na jugu zemlje do 25

Komentari

komentara