Magazin

Vremenska prognoza: Razvojem oblačnosti, u drugom dijelu dana, mogući pljuskovi

Napisao H. H.

Danas u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima.

U ostatku zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Poslijepodne, razvojem oblačnost u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak.

Vjetar u Bosni slab na momente i umjeren promjenljivog smjera, a u Hercegovini umjeren jugozapadni.

Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 25, a najviša dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Poslijepodne, razvojem oblačnosti može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna temperatura oko 29 stepeni.

U četvrtak, 29. avgusta, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Poslijepodne ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne moguć je i kratkotrajni lokalni pljusak. Jutarnja temperatura od 15 do 22, na jugu do 25, a najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stepeni.

I u petak, 30. avgusta, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, u višim planinskim djelovima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 25 do 31, na jugu do 37 stepeni.

Prognoza vremena za subotu, 31. avgusta, slična prethodnim danima. Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, u višim planinskim djelovima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni, piše Avaz

Komentari

komentara