Magazin

Astro savjeti – Ovan nosi punđu, Djevica bob, Ribe pletenicu…

Napisao admin

Horoskop ovog puta shvatite više kao zabavu i dobronamjeran prijedlog o tome koja bi vam frizura mogla dobro odgovarati zavisno od karakteristika vašeg horoskopskog znaka.


Pletenica (foto: cure.ba)

Ovan – uglađena punđa

S vašom spontanom prirodom, aktivnim načinom života i kvalitetima osobe koja se trudi da bude odlična u većini stvari – potrebna vam je frizura koja je jednostavna, ne traži previše truda i koja vam neće smetati u toku dana. I dok tako stalno tražite nove avanture, jednostavna uglađena punđa pomoći će vam da izgledate klasično i otmjeno u ozbiljnijim poslovnim trenucima, ali i spremni za sport ili večernji izlazak, zavisno do toga i u kakvoj se situaciji nađete.

Bik – kratko i slatko

Kao prava pripadnica svog znaka – vi i znate šta želite, kako to dobiti i nije vas strah braniti svoja uvjerenja. Vaša snaga i tvrdoglavost ispoljavaju se kroz hipnotički prodoran pogled i snažnu konstrukciju kostiju. Nemojte to prikrivati ili dozvoliti da vam kosa sakrije lijepo lice. Ako iko zna da nosi odvažnu kratku frizuru – to ste vi, pa zašto ne biste ovog ljeta skratili kosu – ako ništa drugo barem na paž.

Blizanci – bacite pogled na boje za kosu

Vi ste Blizančica – raznovrsnost i razigranost ono su što vas usrećuje. Zašto onda to ne biste ispoljili i na svojoj kosi? Priznajte, oduvijek ste željeli da znate kako biste izgledali kao plavuša, brineta ili crvenokosa. Ili idite korak dalje i odlučite se za netradicionalnu boju – trenutno su veoma popularne pastelne boje (modro plava, ružičasta, ljubičasta…). Za Blizance najbolja opcija su privremene boje i prelivi koji će im dozvoliti da nastave s eksperimentisanjem i uživanjem u raznovrsnosti – zavisno od toga kako im se koji mjesec prohtije.

Rak – obavezno ombre

Rakove prati reputacija kontradiktornosti – ponekad su vrući, ponekad hladni. Vas definitivno nije lako predvidjeti, a vaše emocije mogu u kratkom roku preći cijeli spektar od gorkog plakanja do grohotnog smijanja. Vaša prevrtljiva narav i pomalo ekscentrični stil čine pravu podlogu za ombre stil! Ombre je već nekoliko sezona “hit” , pa tako i ove. Zašto ne biste isprobali ovaj način bojenja – koji se kao i vaša priroda preliva iz tamnog do veoma svijetlog.

Lav – visoki rep

Iako bi neko mogao da pomisli da ćemo vam sada preporučiti bujnu natapiranu kosu koja imitira lavovsku grivu, ali to u stvari nije ono što je najprikladnije za ovaj horoskopski znak. Lavovi su prirodni vođe i znaju kako da se izbore za ono što žele, i pritom im nije potrebna kosa koja ih ometa u tome. Pokažite snagu svog duha i harizmatičnost koja se ogleda u vašem licu i osmijehu. Za ovo vam je savršen rep – jer je kosa vezana, ali se vaša bujna “griva” svejedno vijori. Ako već želite volumen – onda natapirajte ili nakovrdžajte rep i tako dodatno poradite na bujnosti kose.

Djevica – uredni bob

Djevice su poznati perfekcionisti, a to se posebno odražava na njihovom izgledu. One itekako drže do sebe i svog izgleda i, može se reći, streme tome da im, gotovo uvijek (ne uključujemo slobodne trenutke), kosa, odjeća i šminka budu besprijekorni. One više vole klasične frizure, nešto što će jednako dobro izgledati u bilo kojoj prilici. A šta je bolje od klasičnog boba? Bez obzira na to radi li se o kratkom ili dužem bobu, ova frizura je jednostavna za održavanje, što znači da ćete imati više vremena da sve ostalo dovedete u red.

Vaga – savršeni ljetni talasi

Vage su u stalnoj potrazi za harmonijom, stabilnosti i ravnotežom, s težnjom prema nekomplikovanom životu i duševnom miru. Iako s vremena na vrijeme vole da izgledaju glamurozno (i prave takve frizure), one preferiraju klasične frizure koje ne mijenjaju baš jako često. Duža kosa, ženstvene i romantične frizure savršene su za ove darežljive žene velikog srca. Prije spavanja kosu upletite u pletenicu, a ujutro je raspustite i dobićete blage ljetne talase – koji savršeno odražavaju vaš znak koji stalno vaga gore-dole, kao po talasima.

Škorpija – isprobajte šiške

Zavodljive i intrigantne Škorpionke ponekad vole da privlače pažnju svojim outfitima i frizurama, dok im u drugim trenucima više odgovara da sjede u nekom tamnom ćošku i intenzivno posmatraju ljude oko sebe. Koga god pitate – jedan od najprepoznatljivijih znakova Škorpije je njihov magnetski pogled koji plijeni pažnju. Zašto onda ne biste dodatno privukli pažnju na oči uz pomoć dužih šiški? Pogled ispod kose djelovaće još misterioznije i intrigantnije. Kada vam dosade lako ih možete začešljati u stranu ili podići.

Strijelac – istaknite prirodnu ljepotu svoje kose

Strelice su vedre, razigrane i iskrene osobe slobodnog duha s odličnim smislom za humor. One ne dozvoljavaju da budu sputane komplikovanim frizurama ili onim koje su teške za održavanje. To im prosto nije u prirodi. Zato njima preporučujemo da njeguju svoju prirodnu ljepotu – i kosi dozvole da zasija u svom prirodnom sjaju. Vratite se na svoju prirodnu boju kose. Ako imate kovrdžavu kosu, dodatno istaknite svoje kovrdže, a isto važi i ako imate ravnu sjajnu kosu. Što se same frizure tiče, odaberite ono u čemu se najudobnije osjećate – kratko ili dugačko, svejedno je – važno je da se dobro osjećate.

Jarac – duga i njegovana kosa

Razumni, uravnoteženi Jarac uvijek će do kraja “istjerati” ono što je isplanirao i naumio. nema baš svaki horoskopski znak strpljenja i discipline da pusti dugačku i ujedno njegovanu kosu. Ali ako je iko za to sposoban – onda su to pripadnice ovog astrološkog znaka, koje će redovno odlaziti na skraćivanje vrhova i njegovati kosu posebnim preparatima. Svoju dugačku kosu ošišajte stepenasto, tako će još više dobiti na volumenu i istaknuti ljepotu svoje kose.

Vodolija – šta god, glavno da je odvažno

Originalne i nekonvencionalne, Vodolije uvijek kroz život idu svojim ritmom. One biraju sopstveni put, umjesto da prate druge. Pomalo tvrdoglave, ali zato veoma odane i prijatne – oni su idealisti, otkačeni idealisti koji su spremni da isprobaju sve barem jednom. Vodolije nije briga šta će neko misliti ili reći, one će urditi po svome, pa makar to i loše ispalo – barem će imati čemu da se smiju. Njihova neobičnost i odvažnost često se ispoljava kroz frizure. Dakle – ako iko može da nosi lude asimetrične frizure u odvažnim bojama (i prokleto dobro u tome da izglea) – to su žene Vodolije.

Ribe – romantična pletenica

Ovaj horoskopski znak predstavlja vječnost i duhovni preporod. Šarmantne, intuitivne i osjetljive, Ribe se lako saosjećaju s drugima. Tu koriste svoju prirodno razvijenu empatiju. One su i veoma kreativne. Iako izgledaju sramežljivo, vole da eksperimentišu s frizurama. A vole i dodatke za kosu (trake, rajfove, ukrasne ukosnice…). Ribama najbolje stoje “mekane”, talasaste frizure. Isprobajte ležerno ispletenu (s pokojim pramenom koji viri) pletenicu sa strane. S njom će vaša sanjarska, romantična priroda doći do punog izražaja.

zena.hr

Komentari

komentara