Magazin

Još malo uživajte u sunčanom vremenu, stižu pljuskovi i grmljavine

Napisao H. H.

Danas je u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje i do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33, na jugu i sjeveru zemlje do 36 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna temperatura oko 30 stepeni.

U petak u Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini sunčano. Tokom dana, razvojem oblačnosti, mjestimično može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak, uglavnom u centalnim, sjevernim i sjeverozapadnim podurčjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje i do 24, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu do 35 stepeni.

U subotu, u Bosni, umjereno do pretežno oblačno i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje i do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu do 33 stepena.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Intenzivnija kiša i pljuskovi očekuju se u zapadnim područjima. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje i do 23, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu do 31 stepen Celzijusa, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Komentari

komentara