Magazin

DA LI STE ZNALI DA NA TIJELU POSTOJI “DUGME ZA PRAŽNJENJE”? Pritisnite ovu tačku na stomaku, odmah ćete OTRČATI U TOALET!

Napisao H. H.

Opstipacija ili u narodu poznato kao “zatvor” je problem koji muči mnoge ljude.

Uslijed brzog načina života, nezdrave hrane koju unosimo, često se osjećamo naduto i neprijatno.

Možda će vam zvučati čudno, ali postoji “dugme” na tijelu za nuždu.

Sve što treba da pritisnete je malena tačka koja se nalazi oko dva prsta ispod vašeg pupka. Ubrzo nakon toga ćete osjetiti potrebu da odete u toalet.

Pritisak treba da bude snažan, ali ne prejak da boli. Ako osjetite bol, smanjite pritisak i započnite nježno i polako, a potom postupno pojačavajte pritisak. Fokusirajte se na disanje jer vas to može osloboditi stresa i bola. Ponekad je potrebno doslovno pet ili deset sekundi. Ako ne osjetite promjene u crevima, nastavite da pritiskate još 1 do 3 minuta. U svakom slučaju, ne držite duže od pet minuta.

Stručnjaci naglašavaju kako je ova tačka korisna u mnogim abdominalnim stanjima, bila ona probavne, reproduktivne, menstrualne ili urogenitalne prirode. Masaža se propisuje i za proliv i za zatvor.

tacka-tijelo-akupresura-prsc

A možete pokušati i ovaj prirodni lijek od samo dva sastojka:

– 1 svežanj lišća špinata

spinat-dva-pixabay

– 2-3 dl kiselog mlijeka

Priprema:

Uzmite mladi špinat i odvojite peteljke od lišća, a zatim ih dobro operite. Zatim zajedno sa kiselim mlijekom ubacite u blender i dobro izmiksajte.

Ovu smjesu pijte ujutro i navečer, po jednu čašu.

Ubrzo ćete osjetiti poboljšanje.

Komentari

komentara