Magazin

Umjesto lijepog vremena za 1. maj, u BiH će ove sedmice padati snijeg

Napisao H. H.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u Krajini i sjevernim područjima Bosne. Očekivana količina padavina u tim djelovima je od 10 do 25 l/m2, lokalno i do 35 l/m2.

Vjetar u Bosni slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 10 do 13, a najviša dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni Celzijusa.

U utorak će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U planinskim predjelima moguć je i slab snijeg. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 8 do 13, a najviša dnevna od 9 do 14, na jugu do 18 stepeni Celzijusa.

U srijedu 1. maja bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satim sa kišom u zapadnim i sjevernim područjima. Tokom dana, u većem djelu zemlje sa loklanim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a najviša dnevna od 9 do 15, na jugu od 14 do 19 stepeni Celzijusa.

I u četvrtak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u većem djelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 11, a najviša dnevna od 12 do 17, na jugu od 17 do 20 stepeni Celzijusa, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Komentari

komentara