Magazin

Fanove šokirala scena iz sinoćnje epizode Game of Thrones – a nije niko ubijen

Napisao H. H.

HBO je sinoć emitirao drugu epizodu posljednje sezone ultra popularne serije Game of Thrones (Igra prijestolja), a jedna scena posebno je šokirala brojne fanove koji nisu krili zgražanje na društvenim mrežama.

Kako ćemo u narednim redovima spoilati epizodu, molimo vas da, ako je niste još gledali, produžite dalje – ima još odličnog sadržaja na portalu “Radiosarajevo.ba“.

Dakle, ekipa u Winterfellu sprema se za veliku bitku.

Svi su (osim Daenerys) ubijeđeni da vrlo vjerovatno neće preživjeti, pa se u skladu s tim i ponašaju.

Gledali smo opijanja, priznanja, prinudna “jaranstva”, pokušaje zbližavanja Sanse i Dany, a čak smo u jednom trenutku konačno vidjeli i strahovuka Duha – fanovi se već izvjesno vrijeme pitaju gdje je vjerni saveznik Jona Snowa.

No, scena koja je izazvala najveću pažnju jeste ona u kojoj mlađahna Arya odluči voditi ljubav s kovačm Gendryjem, koji je, inače, vanbračni sin bivšeg kralja Roberta Baratheona, kojeg su ubili Lannisteri. Arya i Gendry odlučili su otići u krevet, jer “kraj svijeta i to, a ona ne želi umrijeti kao djevica”.

Arya je u prvoj sezoni Igre prijestolja bila majušna djevojčica koja je kroz osam sezona odrasla u hladnokrvnog ubicu, no za većinu fanova, ostala je malena djevojčica Neda Starka, pa su se osjećali, kako pišu, da gledaju “kćerku koja treba da izgubi nevinost”.

Mnogi su šokirani, većina piše kako scenu nije mogla ni odgledati do kraja. HBO je morao i zvanično reagirati na Twitteru, podsjetivši šokiranu javnost kako Arya ima 18, a Gendry 22 godine.

O svemu se oglasila i Maisie Williams, koja glumi Aryu i koja je otkrila da je, kada je počela čitati scenarij za tu scenu, bila ubijeđena da se kreatori serije David Benioff i DB Weiss šale s njom. Dodala je i da su joj rekli da ona treba odlučiti da li će se i koliko skinuti pred kamerama…

Uglavnom, serija se nastavlja iduće sezone, a fanovi jedva čekaju treću epizodu koja donosi najveću bitku u historiji kinematografije. Epizoda će trajati sat i po, a možete je na HBO Adria gledati u noći s nedjelje na ponedjeljak (u 3 sata ujutro, kada je premijera epizode u SAD) ili sačekati reprizu u ponedjeljak u 20 sati.

Neka igre počnu…

Komentari

komentara