Magazin

Astro prognoze do kraja aprila 2019.: Kada Merkur i Venera pređu u znak Ovna krajem druge dekade mjeseca, vidjet ćemo šta tačno želimo i krenut ćemo tim smjerom

Napisao H. H.

Mjesec je krenuo u novi ciklus 5. aprila i pravi konjunkciju sa Suncem na 15. stepenu Ovna. To je vrijeme za početak novih projekata i planova, ali neće ići sve tako glatko.

Sunce i Mjesec formiraju kvadrat sa Saturnom iz Jarca, koji uz to ima uz sebe i uticaj Plutona i Južnog mjesečevog čvora. Ko ili šta će ovdje sada prevagnuti, zavisit će od toga kolike su vam hrabrost i upornost, piše astrolog Ana Mandić za “Astro portal“.

Jedna strana bi krenula u potpuno nešto novo, dok druga strana vuče i govori da treba ostati po starom. Tu se i javlja unutrašnji konflikt strahova i nesigurnosti, koji se često ispoljavaju prema spolja u obliku raznih životnih situacija.

Tako ćemo ovih dana imati testiranje naše snage i volje. Jesmo li dosljedniji sebi ili drugim uticajima, i koliko? Jesmo li spremni da rušimo mostove i ostavimo sve za sobom? Jesmo li spremni da krenemo u neki novi poduhvat i držimo se cilja, koliko god to teško bilo? Imamo li hrabrosti da učinimo neku ludost, da bismo se maknuli od situacija koje nam više ne služe?

S obzirom da je još uvijek Merkur u Ribama, blizu Neptuna, a sada se tom društvu približava i Venera uz Mars, koji je ušao u znak Blizanaca, možda će nam sada biti teško da konkretizujemo plan i put kojim želimo ići, jer bismo mi u ovom trenutku željeli sve i to na način da ide lako.

Skloni smo sanjarenjima o nekoj boljoj i lijepšoj budućnosti, a ponekad bi u tome mogli i pretjerivati, jer kada taj period prođe mogli bismo shvatiti da nije sve tako lako i onako kako smo si mi baš u glavi zamislili.

Merkur će napustiti Ribe 18. aprila, a Venera 21. aprila, te će oboje ući u vatreni znak Ovna pa će od tog perioda biti lakše čisto da vidimo šta tačno želimo i krenemo tim smjerom, dok nam se posljednja dva mjeseca činilo sve kao da plovimo u magli. No sada ćemo konačno moći da prionemo konkretnom poslu i pokrenut ćemo neke nove stvari u našim životima.

Ipak, Mars će tokom cijelog aprila kao i polovinom maja šetati kroz znak Blizanaca, pa bi mogao da donese raštrkanu energiju. Tako bismo mogli da se istovremeno bavimo s više stvari, a da na kraju ništa konkretno ne učinimo, baš zato jer želimo da budemo svugdje u toku pa nam je fokus raspršen. Jedan dan bismo htjeli jedno, a drugi dan drugo pa osobama koje su inače prilično fiksne ovakva energija bi mogla donijeti frustracije i stres.

Energija spoljnih planeta je pak prilično usporena i fiksna pa ih možete osjetiti u zavisnosti od područja gdje vam sjedaju u vašoj karti. Moguće da ćete je osjetiti na način koji vas tjera na dubinske promjene. No one se dešavaju polako, ponekad i ispod površine, stavljajući ispred vas prepreke kako biste ih prešli i prihvatili kao učitelje na svom putu razvoja.

Komentari

komentara