Magazin

Supruga Šabana Šaulića: “Kako ću biti, borim se”

Napisao H. H.

Molim vas, imajte razumijevanja u ovim teškim danima, kazala je udovica Šabana Šaulića.

Gordana Šaulić je neutješna nakon smrti svog supruga, kralja narodne muzike Šabana Šaulića, pišu srbijanski mediji.

Odlazak iz Beograda

Šabanova udovica odbija napustiti porodičnu kuću na Dedinju iako su joj djeca više puta predlagala da nakratko ode iz Beograda kako bi se odmorila i sabrala misli. Sve ove informacije za medije u Srbiji ispričao je blizak izvor porodici.

– Goca je veoma loše. Uopće ne izlazi iz kuće, već je posjećuju kćerke i neki prijatelji. Često joj svrate kumovi Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš, s kojima ponekad sjedi i priča cijelu noć. Rijetko spava i slabo jede. Svi su joj predlagali da nakratko otputuje van Beograda, ali ona to odbija, kao da čeka da će se Šaban svakog časa pojaviti – ispričao je dobro obaviješteni izvor.

Tužan glas

Jučer smo pozvali Gordanu u njen beogradski dom.

– Molim vas, imajte razumijevanja u ovim teškim danima i trenucima. Kako ću biti, borim se – kazala je kratko Šaulić tužnim glasom.

Kobni 17. februar

Gordana će s porodicom izaći na Novo groblje u Beogradu, gdje je Šaban sahranjen, tek krajem marta, kada će obilježiti 40 dana od njegove smrti.

Šaban Šaulić umro je u bolnici u Njemačkoj 17. februara, nakon teške saobraćajne nesreće koju je doživio poslije nastupa. U automobil u kojem se vozio Šaban udarilo je vozilo za čijim upravljačem je sjedio turski državljanin u alkoholiziranom stanju, piše “Avaz“.

Komentari

komentara