Magazin

MOJ SIN IMAO JEDAN ODSTO ŠANSE DA PREŽIVI,Sjeo je za volan PIJAN, krivično je osuđen

Napisao H. H.

U jeku priprema za veliki beogradski koncert, kojim će 17. aprila u Sava centru obeležiti pola veka svoje karijere, lice legendarne pevačice Snežane Ðurišić krije neki poseban spokoj.

Još po rođenju kao da je bila predodređena za veliki uspeh i popularnost jer je njen talenat, sada se čini, lako i bez ijedne prepreke našao put do priznanja. Jednako lako kako je ostvarila prve nagrade u pevanju, imala je sreću da i bez traganja nađe svoju srodnu dušu, pa je odmah pošto je postala punoletna otišla pred oltar sa izabranikom Slobodanom Gvozdenovićem, s kojim je potom dobila naslednike Maju i Marka. Nikada joj nije bilo teško da oduševljava brojnu publiku koja joj je dolazila na koncerte. U javnosti je održala mit o sebi kao o ženi kojoj je porodica svetinja, a verovanje u Boga je svakodnevni prioritet, piše “Kurir“.

“Molim se Bogu, Svetom Vasiliju i Svetoj Petki. Vernik sam, ponašam se onako kako mi nalažu duša i srce. Kada čoveka snađu nedaće koje ne može da okonča, pogotovo ako su zdravstvene prirode, oslanja se na čuda u koja ranije nije verovao”, ističe umetnica i objašnjava da joj je vera u Boga pomogla i kada je njen sin Marko doživeo tešku saobraćajnu nezgodu, a zbog nesrećnih okolnosti pod kojim mu se desio udes sin poznate pevačice krivično je osuđen.

IMALA JE 11 GODINA KAD JE TITU PEVALA ZA ROĐENDAN: Dok je buljila u OGROMNU tortu na 3 sprata, Snežana je maršalu odbrusila, odmah sutradan NJEN tata je dobio prekomandu, a sačekao ih je još jedan ŠOK! (FOTO)

– Kada je moj sin bio u krevetu, satima sam razmišljala zašto nam se to dešava. Taj događaj sam veoma teško podnela, ali on me je i očvrsnuo. Lekari su mi rekli da je moj sin imao jedan odsto šanse da preživi, ali ja sam bila ubeđena da će ostati živ, čak i dok sam ga gledala na aparatima. Da li je to bila posledica mojih nada ili intuicije, ne znam. Bogu hvala, izvukao se, mada znam da će me taj događaj pratiti dok sam živa. Svako ko ima porodicu, može da pretpostavi kako sam to podnela i svaki razgovor na tu temu potpuno me utuče. Kada se sve završilo, zaključila sam da sam jača od svega i da smo ipak srećni jer smo zajedno živi i zdravi. Čisto sumnjam da se danas moj sin vratio svom životu, mislim da još nije. Bili su to strašni dani za našu porodicu, a pogotovo za porodicu, koja je izgubila svoje dete Jelenu. Zato apelujem na sve da ne voze ako su pili i ne sedaju u kola s nekim ko je pio. To su najteži trenuci u mom životu – kaže Snežana, svesna da je kao roditelja pravila izvesne greške.

– Kao što sam rekla, Sloba i ja smo se venčali mladi i napravili smo neke greške kao roditelji. Mnogo smo radili i nekoliko puta se kućili, nešto smo propustili i kasnije imali posledice što je moj sin imao udes, voleo da popije… Danas bih samo kazala i preporučila mladima da se vezuju isključivo iz ljubavi, a divno bi bilo ako to nije s 18 godina. Želela sam još naslednika, ali Marko je bio vrlo nemiran i zbog te njegove hiperaktivnosti kasnije nisam ni stizala da razmišljam o proširenju porodice. Bio je veoma aktivan i morali smo da mu posvećujemo mnogo pažnje. Kada je reč o njihovom vaspitavanju, mislila sam da držim sve konce u svojim rukama, ali očigledno da u tome nisam potpuno uspela. Kada sam dobila unučiće, videla sam da rođenje dece nisam osetila na pravi način. Greška je kada žene veoma mlade postanu majke, jer ne umeju na pravi način da se bave decom i svrhu majčinstva shvate tek mnogo kasnije – priča Snežana, čija je ćerka Maja nasledila njen talenat, ali nije krenula majčinim stopama.

– Voli da kaže da je to uradila da njena deca ne bi trpela. To je šamar meni, ali volim je što je takva. Maja ima izuzetan dar za muziku i pevanje i čak sam jedno vreme insistirala na tome da počne time da se bavi, ali uprkos tome, ona je završila Filološki fakultet, odsek orijentalna filologija, i engleski jezik i književnost na fakultetu u Njujorku, tu zasnovala porodicu, izgradila sebi život i, ako smem da se usudim i kažem u njeno ime, našla sebi sreću – priča pevačica, koja je od ćerke i zeta Branka dobila unuke Teodoru i Luku, a od sina i snaje Ðurđe ima Miloša i Lanu.

Komentari

komentara