Magazin

Tri decenije nije čistila, prizori iz njenog stana zgrozili svijet

Napisao H. H.

Ove sedmice ITV televizija prikazala je novu epizodu emisije “Call The Cleaners”, u kojoj se pojavljuju ljudi koji nisu u stanju sami počistiti svoje domove, pa u pomoć zovu profesionalne ‘timove za čistoću’.

U posljednjoj epizodi je tako prikazana penzionerka iz Londona Džojs (68) koja punih 30 godina nije počistila svoj stan, a zbog godina sakupljanja raznih materijala za rukotvorine koje izrađuje iz hobija, više nije imala slobodnog mjesta ni da sjedne, piše “24sata.hr”.

Džojs je inače cijeli svoj život posvetila rukotvorinama koje su toliko zakrčile njen dvosobni stan, da su joj u pomoć morale da dođu profesionalne čistačice majka i kći, Maksin i Džasmin, da se izbore s hrpom smeća, uglavnom uzoraka tkanine i pribora za šivanje, pletenje i slikanje.

Prije njihovog dolaska Džojs je morala da se penje penjati preko kutija i crnih vreća sa smećem, da bi došla do jedinog slobodnog mjesta u boravku gdje je mogla da sjedne i odmori.

“Očajna sam, ne mogu se ni kretati po kući”, požalila im se, ali kako je dan odmicao, Džojsina anksioznost zbog bacanja njenih stvari je rasla, a nije im dala da bace ni stiropor, pa čak ni lišće.

Devet sati kasnije ‘tim čistoće’ nije bacio niti jednu jedinu vreću. Zato su odlučile da ih stavljaju u dvorište, da u stanu oslobode površine koje je trebalo očistiti.

Džojs im je objasnila da ‘mogu da bacaju samo smeće, a ne ono što joj treba’. A činilo se da joj treba sve.

Nakon što je tim iz kuće iznio ukupno 60 kutija punih raznog smeća, uglavnom rukotvorina i pribora, mogli su da počnu s ozbiljnim čišćenjem.

Iako je prva reakcija penzionerke bila oduševljenje jer ‘napokon vidi pod’, to nije dugo potrajalo i brzo je tražila da se ‘sve kutije unesu nazad u stan’.

Dok su unosile sve što su prethodno iznijele, majka i kći su priznale da Džojs spada u najgori tip klijenata koji postoji, sakupljače koji se ne mogu ničega odreći koliko god bespotrebne te stvari bile.

Komentari

komentara