Magazin

Horoskop za vikend: Kakvu nam ljubav donosi moćan susret Venere i Plutona

Napisao H. H.

Horoskop za vikend – dani kada je ljubav na velikom testu!

Petak je dan kada se Merkurova potraga u Ribama može dovesti u pitanje. Kroz ovaj znak se podsjećamo svoje istine, a od Jupitera koji njime vlada, očekujemo znanje i odbacujemo logiku, jer osjećamo da postoji nešto veće od toga. Sada dolaze u kvadrat i kao da se ne razumiju. Mali Merkur će pokušati da razume ono što želi da zna. Tu počinju sumnje, gubi se povjerenje, trudimo se da budemo realni i praktični. Međutim, ovdje borba neće pomoći. Zato se slobodno i bez straha, prepustimo vjeri u dobro, jer Jupiter nas samo tome uči. Tada ćemo shvatiti da ne moramo uvijek imati ili znati odgovor na baš svako pitanje.

Kraj sedmice je zanimljiv jer se Venera i Merkur druže sa Plutonom.

Ukoliko je Venera pokušala, na prethodnom ispitu kod Saturna, da zadrži nešto staro i dotrajalo iz straha, ovdje to više neće moći. Plutonu mora da sve da i da preda sebe čistu, što znači da nešto mora i da umre, jer od njega ne može da sakrije svoju iskonsku potrebu. Venera je princip davanja i ona se samo tada raduje. Ovaj susret će je podsjetiti da ona od ljubavi živi i da je to najveća vrijednost i snaga koju ima. Ako se i uplašila samoće u ovom znaku, možda čak izgubila vjeru u ljubav (jer je doživjela nešto njoj strano), ili došla do kraja, sada kada je to prihvatila, postaje svjesna svoje potrebe – davanja ljubavi i radosti. Ovako se priprema za promjenu koja uskoro sledi, njenim ulaskom u znak Vodolije.

Merkur, naravno, još bolje shvata da ga ono površno u ovom periodu ne zanima, već slijedi potrebu da pronikne u sve dubine i sazna tajne. Ovdje razmišljamo o početku i kraju svih stvari, ali nemamo strah. Možemo da kažemo, napišemo ili objavimo ono što niko nije smio. Sa Plutonom nema prevare, ogoliće nas da je istina samo u nama, što nam samo može dati snagu i energiju, piše “Profesionalna astrologija“.

Komentari

komentara