Magazin

Nijemci sumnjaju: Pijani vozač na Šabana izvršio atentat?! Misle da se namjerno po nečijem nalogu zakucao u pjevača!

Napisao H. H.

Njemački mediji pišu da policija istražuje nove sumnjive detalje!

Njemačka policija sumnja da je kobnog jutra na autoputu kod Bilefelda na pjevača Šabana Šaulića izvršen atentant!

Kako piše njemački “Westfalen-Blatt”, policija u Njemačkoj istražuje to što je vozač “mazde 6”, za kojeg se ispostavilo da je Turčin, prošao bez ikakvih povreda, iako se brzinom od čak 180 kilometara na sat zakucao u “seat ibicu”, u kojem su poginuli Šaban Šaulić i njegov vozač Mirsad Kerić, dok je pjevačev kum Slobodan Stojadinović teško povrijeđen.

Zbog čudnih okolnosti udesa u kojem je poginuo Šaban, policajci istražuju i mogućnost da je na pjevača izvršen atentat. Oni su utvrdili da vozač “mazde” nema prebivalište u Njemačkoj, da taj auto nije bio njegov, da nema dozvolu dozvolu i da je imao više od jednog promila alkohola u krvi u trenutku udesa”, rekao je izvor za njemačke medije.

Tužilaštvo je podiglo krivičnu prijavu protiv vozača za dvostruko ubistvo i traži svjedoke da bi provjerili da li je riječ o atentatu.

U medijima je objavljen broj telefona na koji mogu da se jave svjedoci te stravične nesreće. Policiji je čudno kako je vozač “mazde” prošao bez ikakvih povreda, a Šaban i Mirsad su poginuli, dok je Slobodan teško povrijeđen. Zbog toga se razmatra mogućnost da to nije bila slučajna saobraćajna nesreća, već namjera vozača “mazde” da ubije pjevača. Policija trenutno istražuje i da li su Šaban, Mirsad i Slobodan imali sigurnosni pojas kad se dogodio udes”, zaključuje izvor.

Podsjećanja radi, vozač koji je u nedelju usmrtio Šabana na autoputu A2 u pravcu Dortmunda, pokušao je da slaže policiju. On je ispričao kako je zapravo vozač “seat ibice” kriv za saobraćajku u kojoj je kralj folka izgubio život, piše “Informer“.

On je ispričao da je Šabanov vozač izgubio kontrolu nad vozilom, a da on zbog radova na putu “nije mogao da izbjegne prepreku, pa se zato zakucao u njega”, otkrio je izvor iz policije.

Inače, njemački Turčin po imenu Alsin Levent (35), koji je izazvao nesreću, prema posljednjim informacijama, iako je uhapšen, nije u zatvoru, već u bolnici. On je povrijeđen i pod stalnom je prismotrom policije, otkriva izvor koji posjeduje zvanične informacije iz policije.

Kad se uđe na njegov Fejsbuk profil, nema mnogo informacija, osim da radi u IT kompaniji Arvato Services, i koje muzičke grupe voli. Zanimljivo je da je na jednoj od malobrojnih fotografija koje je on objavio na FB profilu, naslikan Isus Hrist kako obara ruke sa đavolom.

Komentari

komentara