Magazin

Šta odjeća govori o vama – Pogledajte u svoj orman i saznajte nešto o sebi

Napisao admin

Poznata modna blogerka Trejsi Dinuncio smatra da se analizom ormana može mnogo toga saznati o nekoj ženi i njenim osobinama. Dovoljan je pogled na garderober da bi se saznalo da li njegova vlasnica krije svoj indentitet, da li ne može da se riješi prošlosti ili ima problem sa samopouzdanjem.


odjeća (foto:cure.ba)

Veze između ormana i osobina žena su sljedeće: 

1. Orman je prepun brendirane odjeće. 

– Ako baš svaki komad odjeće u ormanu neke žene na sebi ima naziv brenda, onda ona pokušava da sakrije svoj pravi identitet. Žene koje kupuju samo nakit, često žele nešto da prikriju, nešto što ne žele da svijet vidi i zna – smatra Trejsi. 

2. Orman je prepun odjeće koju ne nosite. 

Vjerovatno se radi o osobama koje teško ostavljaju svoju prošlost iza sebe. One su često veoma ljute i pune straha, a spadaju i među anksiozne tipove žena. 

3. Orman je pun nenošene odjeće koja još na sebi ima etikete. 

Trejsi Dinuncio objašnjava da žene koje odlože neki odjevni predmet bez skidanja etikete sa njega, imaju viziju budućnosti, ali je ne ostvaruju, najčešće jer se boje. 

– One nisu vezane za prošlost, ali umjesto da se pokrenu i naprave nešto konstruktivno, radije kupuju odjeću za neki drugi život i ne nose je – objašnjava ova modna blogerka. 

4. U ormanu uopšte nema boja. 

Kod žena u čijim ormanima prevladavaju bijeli i crni odjevni predmeti postoji želja za nestajanjem. One ne žele da budu primijećene. To može biti povezano sa mnogim stvarima. 

– Možda je riječ o osobi koja je bez samopouzdanja, ili introvertana ili se grozi društvenih događanja i upoznavanja novih ljudi- govori Trejsi. 

5. U ormanu se nalaze samo pantalone. 

Žene koje nose jedino pantalone i odbijaju da nose suknje i haljine po pravilu su interesantne osobe, ali zbog društvenog konteksta smatraju da moraju da prikriju svoju seksualnost kako bi se uklopile u okolinu i poslovni svijet. 

6. Ormar je prepun identičnih komada odjeće. 

Ako žene nose crne pantalone i bijele košulje, imaju velik broj istih odjevnih predmeta u svom ormanu, onda se one boje promjena u odnosima i u poslu- kaže Dinuncio.

Vecernji

Komentari

komentara