Magazin

Kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana

Napisao H. H.

Danas pretežno sunčano u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne.

U većem dijelu Bosne pretežno oblačno, po kotlinama i magla. Vjetar slab sjevernog smjera. U noći na subotu vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka između -3 i 6°C, a najviša dnevna između 0 i 13°C na jugu zemlje.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka između -3 i 5°C, a najviša dnevna između 3 i 13°C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U večernjim satima slaba kiša u Hercegovini. U većem dijelu Bosne umjereno do pretežno oblačno. Najniža jutarnja temperatura zraka između -2 i 6°C, a najviša dnevna između 6 i 12°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Očekuje se prelazak frontalnog poremećaja koji dolazi sa zapada koji će donijeti kišu u cijeloj zemlji, a na planinama snijeg. U večernjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne slab snijeg i u nizinama. Prijepodne će biti jakog juga. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka između 3 i 8°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 11°C.

Komentari

komentara