Magazin Video

Švedska – Srbija, Hrvatska i Crna Gora bez finala Eurosonga (VIDEO)

Napisao admin

"Klapa s mora", koja je na Eurosongu u švedskom Malmöu branila hrvatske boje sa pjesmom "Mižerja" Gorana Topolovca, nastupom u prvoj polufinalnoj večeri nije se plasirala u finale najvećeg televizijskog zabavnog showa na svijetu.Tako su Hrvati i četvrtu godinu zaredom ispali iz finala najvećega televizijskog showa koji svake godine prate miloni gledalaca širom Evrope.


Eurosong (foto: youtube)

Uz Hrvatsku, koja je nastupila četvrta, za prolaz u veliku završnicu borile su se: Austrija, Estonija, Slovenija, Danska, Rusija, Ukrajina, Holandija, Crna Gora, Litva, Bjelorusija, Moldavija, Irska, Kipar, Belgija i Srbija.

U finale su prošle Estonija, Danska, Rusija, Ukrajina, Holandija, Litva, Bjelorusija, Moldavija, Irska te Belgija.

Druga polufinalna večer je na programu u četvrtak od 21 sat kada se za prolaz u finale bore Latvija, San Marino, Makedonija, Azerbajdžan, Finska, Malta, Bugarska, Island, Grčka, Izrael, Armenija, Mađarska, Norveška, Albanija, Gruzija, Švicarska i Rumunija.

U subotu 18. maja od 21 sat na rasporedu je finalna večer kada će se u trosatnom megaspektaklu za Grand prix Eurovizije takmičiti 20 država koje su se plasirale iz polufinala, te pet velikih država koje su ušle direktno u finale (Njemačka, Francuska, Velika Britanija, Italija, Španija), kao i zemlja domaćin, prošlogodišnji pobjednik – Švedska.

Već ranije donesenom odlukom, Bosna i Hercegovina se zbog finansijskih problema ove godine nije takmičila na Eurosongu u Švedskoj.

haber.ba

Komentari

komentara