Magazin

Nakon smrti muškarca u bolnici, supruga, kćerka i sin demolirali bolnicu i napali doktore, za sinom raspisana potjernica

Napisao H. H.

Županijski sud u Zagrebu odredio je pritvor četredesetdevetogodišnjoj ženu, te njenoj kćerki i sinu zbog napada na ljekare na Odjeljenju Zavoda za tumore zagrebačke bolnice Jordanovac, dok je maloljetni sin pušten na slobodu.

Napad na osoblje bolnice dogodio se u petak, nakon što je nedavno na ovom odjeljenju preminuo od karcinoma pluća suprug četredesetdevetogodišnjakinje i otac djece. Prilikom napada na medicinsko osoblje članovi porodice polupali su i bolnički inventar.

Policija je uhapsila četrdesedevetogodišnju ženu, njenu dvadesetpetogodišnju kćerku i maloljetnog sina, dok je drugi dvadesetšestogodišnji sin uspio da pobjegne. Za njim će biti raspisana potjernica.

Prema nezvaničnim informacijama, članovi porodice vikali su na osoblje da su njihovom suprugu i ocu davali morfijum i tako ga ubili, piše “Jutarnji“.

Uhapšeni su juče saslušani u zagebačkom tužilaštvu, nakon čega je predloženo da im bude određen pritvor, ali je sudija smatrao da u slučaju maloljetnog sina za tim nema potrebe. Ostalima je određen pritvor zbog opasnosti da bi mogli da ponove djelo.

Oni su za smrt muža i oca krivili ljekare i medicinsko osoblje, verbalno ih i fizički napali, razbijali stakla i bacali čaše na njih.

Supruga preminulog prijetila je jednom ljekaru da će baciti bombu, a ostalima medicinskim radnicima je upućivala ozbiljne prijetnje po život, dok je njena kćerka prijetila smrću i udarila ljekara.

Policija je pretražila njihovu kuću u potrazi za bombom ili oružjem, ali ih nije pronašla.

Prilikom napada lakše su povrijeđeni medicinska sestra, policajac i još jedna osoba. Policija je, da bi savladala članove porodice, morala da primijeni sredstva prisile.

Policija istražuje i postoje li u postupanju osumnjičenih obilježja još nekih krivičnih djela na štetu osoblja Zavoda.

Komentari

komentara