Magazin

Meteorolog koji je predvidio velike poplave prognozira kakvo nas vrijeme očekuje početkom januara sljedeće godine

Napisao H. H.

Meteorolog Igor Kovačić, koji je u maju 2014. godine ‘jedini’ predvidio da stižu obilne padavine .i strašne poplave, ” je otkrio kakva nas zima očekuje. Prema njegovim predviđanjima, u siječnju i veljači možemo očekivati sve, samo ne stabilno vrijeme. Ipak, za sada nema potrebe za strahom.

Kraj prošle godine donio nam je gotovo proljetne temperature, a početak siječnja donosi debeli minus, snijeg i ledene kiše. Kovačića kaže da će se ovaj vremenski rolerkoster nastaviti i narednih mjeseci.

“Čitav siječanj će biti prilično promjenljiv, pa je zato prilično teško procijeniti kakvo će vrijeme točno biti. Ipak, ono što možemo očekivati jeste relativno toplije vrijeme poslije Božića, a zatim će sredinom siječnja doći do zahlađenja od nekoliko dana. Poslije toga slijedi nekoliko toplijih dana, a ozbiljno zahlađenje stiže nam iza 20. siječnja”, ističe meteorolog.

Povremeno će biti i dosta toplijih valova, te će se temperature nekad kretati i do 10 stupnjeva u plusu. Takvo vrijeme će biti krajem siječnja, dok početkom veljače ponovo stiže hladniji zrak sa snijegom i ledom. To će ujedno biti i najduži ledeni val koji će trajati 10-ak dana.

“Konačna stabilizacija vremena može se očekivati iza 10. veljače, iako će i u drugom mjesecu biti dva hladnija vala. Za sada je jako teško dati dugoročnu prognozu, mada u ožujku možemo očekivati dosta padalina. Travanj i svibanj bi trebali biti relativno suhi”, objašnjava Kovačević, dodajući da je promjenljivo vrijeme sasvim normalno za ovo doba godine,prenosi Hercegovina

Komentari

komentara