Magazin

Horoskop – Mjesec u natalnoj karti otkriva tajne srca: Evo koliko su ljubomorni Bik, Djevica i Jarac

Napisao H. H.

U zavisnosti od toga u kom znaku se nalazi Mjesec u vašoj natalnoj karti možete odrediti šta je to što vam daje osjećaj sigurnosti i na koji način ćete reagovati ukoliko osjetite da više ne kontrolišete situaciju.

Osobe s Mjesecom u Biku, Djevici i Jarcu realistične su u svemu u životu pa tako i u ljubavnim vezama. Oprezni su i izbirljivi pri izboru partnera, a kad odluče da se upuste u ljubavnu vezu, potreban im je osjećaj stabilnosti i trajnosti.

Da bi se osjećali sigurno, važna su im pravila i navike. Vrlo su odani i svoju će ljubav demonstrirati na mnogo konkretnih načina. Boje se gubitka sigurnosti, promjena koje ne mogu kontrolisati kao i gubitka svega materijalnog što su stekli zajedno sa partnerom. Mogu biti vrlo posesivni, ali nisu preosjetljivi. Trebalo bi da nauče da su promjene u životu i ljubavi neizbježne i da ih prihvate kao mogućnost da obogate svoj život novim vrijednostima.

Mjesec u Biku osjećaj sigurnosti dobija kroz sve što posjeduje fizički, emotivno i intelektualno. I partnera može nesvjesno da smatra svojim vlasništvom te se ponašati previše zaštitnički. Ljubomoru budi nesigurnost u sopstvene vrijednosti. Ali vedre naravi i pun povjerenja, obično reaguje ljubomorno tek kad za to ima stvarne razloge.

Mjesec u Djevici sigurnost pronalazi u jasno postavljenim granicama ponašanja. Važan je red, organizacija, pristojnost. Sopstvene nesigurnosti čine ga kritičnim i sitničavim. Ima oštar jezik pa se uz njega partner može osjećati kao da je pod stalnim nadzorom. Postaje ljubomoran kada prekoračite granice, dobar ukus i pristojnost. Cijeni iskrenost, ali će riješavati probleme napornim i dugotrajnim seciranjem detalja i beskrajnom analizom osjećanja.

Mjesec u Jarcu voli da ima kontrolu nad svojim osjećanjima i romantičnom situacijom. Želi da izgradi povjerenje i sigurnost, tek tada će dati sve od sebe u vezi. Ako je njegovo povjerenje na bilo koji način narušeno, razbuktat će se ljubomora. Sa njim nema šale, sudbina veze u potpunosti je u njegovim rukama, piše “Sensa“.

Komentari

komentara