Magazin

SKANDAL NA SAJMU KNJIGA: Roman Kije Kockar gori u plamenu, narod izrevoltiran, oglasio se i Boris Malagurski (FOTO)

Napisao A. K.

Pobednici rijalitija ovo se neće dopasti

Prošle godine reditelj Boris Malagurski izazvao je veliku pažnju svojim filmom „Kosovo: Momenat u civilizaciji“, te je zbog toga bio podvrgnut razmim pretnjama od strane albanske javnosti.

Ovog puta Malagurski je komentarisao knjigu rijaliti zvezde Kristine Kije Kockar na društvenim mrežama iznevši mišljenje da narod treba da čita knjige pa makar to bilo i ovo šrtivo verujući da gledaoci rijaliti emisija ne čitaju.

Na njegovom Instagramu pojavila se fotografija na kojoj knjiga „Moj potpis“ gori u plamenu, ali ostaje nerazjašnjeno ko je knjigu zapalio.

Knjiga Kije kockar u plamenu
KNJIGA KIJE KOCKAR U PLAMENUFOTO: INSTAGRAM

Zašto svi napadaju to što je rijaliti zvezda Kija napisala knjigu? Prvo, bolje da njena publika čita knjigu nego da gleda rijaliti. Možda nekome Kija otkrije svet knjiga, pa poželi da pročita i neko ozbiljnije štivo. Drugo, oni koji pljuju KOjinu knjigu je uglavnom nisu ni čitali (nisam ni ja, ne znam kakva je). I treće, to što vlada neko interesovanje za njenu knjigu nije krivica Kije, već medija koji siu protivzakonitim emitovanjem rijalitija nametnuli kulturu šunda. Borite se protiv uzroka, a ne protiv posledica“. Izneo je reditelj.

 

Ipak, bilo je i onih koji se nisu saglasili sa Borisom, te je osvanuo odgovor na komentar da se ovakvim štivom i šundom ne može pospešiti čitanje knjiga.

FOTO: INSTAGRAM

– Borise, Kija svojom knjigom i dalje može da promoviše šund, rijaliti program i sadržaj koji, generalno, nema šta da traži u javnosti. neke knjige možda uvedu nekoga u svet čitanja, ali nekako mislima da ova nije jedna od njih… kao što nije bila ni „50 nijansi sive“, a isto se masovno prodavala. Nije poenta u tome je l’ knjiga ili rijaliti… veće je pitanje kvalitet sadržaja, izjavio je jedan od pratilaca.

Izvor: Glossy

Komentari

komentara