Magazin

Horoskop otkriva: Koliko su ljubomorne osobe sa Mjesecom u Ribama, Raku ili Škorpiji

Napisao H. H.

Da li je ljubomora duboko skrivena u vašem srcu – horoskop za osobe sa Mjesecom u Raku, Škorpiji i Ribama!

U astrologiji Mjesec i znak u kojem se nalazi simbolizuje ono što nam daje osjećaj sigurnosti. Zapitajmo se što nam daje osjećaj da smo zaštićeni i nahranjeni u emotivnom smislu? Kako doživljavamo i izražavamo svoja osjećanja? Kada shvatimo svoje prave potrebe i ono što hrani našu dušu, bolje ćemo razumijeti na što smo posebno osjetljivi, u čemu se krije naša najveća ranjivost i šta bi mogao biti razlog ljubomore.

Osobama sa Mjesecom u Raku, Škorpiji i Ribama je potrebna emotivna povezanost sa partnerom, što ih čini posebno osjetljivim na sve izazove koje donose ljubavne veze. Nepopravljivo su orijentisani na romantičnu vezu i ideju vječne ljubavi. Povjerenje im je izuzetno važno. Najviše se boje osjećaja samoće i napuštenosti.

Zbog potrebe za stvaranjem emotivne sigurnosti, lako će se dovesti u položaj emotivne zavisnosti što ih čini vrlo ranjivima. Intuitivno će osjetiti svaku promjenu raspoloženja, svaku moguću prijetnju vezi. Promjenljivih raspoloženja, osjetljivi i intuitivni, često naslućuju i ono čega nema. Morali bi da nauče da budu otvoreniji u komunikaciji i da jačaju povjerenje u partnera.

Mjesec u Raku vrlo je brižan i zaštitnički se ponaša prema partneru, ali zbog potrebe za bliskošću postaje posesivan. Emotivna sučeljavanja i svađe za njega su zastrašujuće pa će radije suptilno i najčešće nesvjesno manipulisati partnerovim osjećanjima.

Mjesec u Škorpiji je po prirodi nepovjerljiv, sumnjičav i posesivan. Štiti se od onoga čega se najviše boji – emotivne izdaje. Intenzivni osjećaji bukte u njegovoj nutrini, ali rijetko kad je spreman otvoreno da govori o njima. Lako postaje žrtva ljubomore i teško se sa njom nosi.

Mjesec u Ribama nije posesivan, ali ga je vrlo lako povrijediti. Treba izbjegavati sve što bi moglo podstaći njegovu ljubomoru. Kada je ljubomoran, povući će se u sebe i postepeno postajati neprijatniji, sve dok partner ne učini neki drastični korak. Ako se veza raspadne, barem neće osjećati krivicu, nego će se tješiti ulogom žrtve, piše “Sensa“.

Komentari

komentara