Magazin

Kakvo nas vrijeme očekuje u naredna četiri dana

Napisao H. H.

Danas u Bosni i Hercegovini prijepodne pretežno oblačno vrijeme.

U drugoj polovini dana slabi pljuskovi u Bosni, većinom na sjeveru i sjeveroistoku. U poslijepodnevnim satima prognozira se smanjenje oblačnosti u Hercegovini, Krajini i zapadu Bosne. Jutarnja temperatura zraka između 10 i 18°C, a najviša dnevna između 18 i 28°C.

U četvrtak u većem dijelu zemlje prevladavat će sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prijepodne pretežno oblačno u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka između 10 i 18°C, a najviša dnevna do 30°C.

U petak u Bosni i Hercegovini prijepodne pretežno sunčano vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su mogući lokalni pljuskovi i slaba grmljavina. Jutarnja temperatura zraka između 10 i 18°C, a dnevna između 24 i 30°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. U Bosni padavina će biti i prijepodne, a u Hercegovini u drugoj polovini dana. Jutarnja temperatura zraka između 12 i 19°C, a dnevna između 21 i 29°C.

Komentari

komentara