Magazin

Stranac studentici nudi besplatno putovanje Evropom, ima samo jedna jeziva caka

Napisao H. H.

Imati plaćeno putovanje po Evropi, s boravkom u luksuznim hotelima, za siromašne studente zvuči kao san. Za jednu studenticu u Sydneyu taj san bi se mogao ostvariti – no ima jedna pomalo jeziva kvaka – mora biti riječ o ‘slatkoj djevojci’.

Ponuda je postavljena na Facebook stranicu USYD Love Letters Revived, a o njoj su se raspisali brojni australski mediji.

“Tražim zgodnu curu da putuje Evropom sa mnom ovo ljeto”, počinje objava. “Putovanje će trajati oko 3,5 sedmice i kroz sedam zemalja (Engleska, Irska, Francuska, Njemačka, Mađarska, Grčka i Turska) sa sjajnim smještajem i obrocima”.

Činjenica da piše kako za suputnicu traži atraktivnu ženu mnogima je upalila alarm, no stari su postale još čudnije. U ponudi stoji još i da je ‘ozbiljna’ te da je jedini razlog zbog čega nudi nekome besplatno taj što je njegova prijateljica morala otkazati, a nije mogla dobiti povrat novca.

Anonimni muškarac odlučio se stoga suputnicu potražiti na Facebooku, potpunu strankinju, uz uslov da je slatka. “Svim muškima – žao mi je. Ovaj je samo za dame”, piše u oglasu.

Osim toga, spomenuo je kako će sav smještaj biti u hotelima s četiri ili pet zvjezdica, ali i dao do znanja da si sve plaća sam odnosno da nije dobio novac od tate.

“Neću vas oteti, molim vas, smirite se”, još je dodao.

Njegove riječi imale su suprotan efekt, a neki su se ozbiljno zabrinuli oko njegovih namjera.

“Smještaj je vjerojatno dijeljenje sobe s tim likom. To je sumnjivo. Normalna osoba bi pozvala nekoga koga zna, ne tražila specifično CURU u ovom grupi”, jedan je od komentara na oglas.

“Biti sam u drugoj državi s potpunim strancem dobar je način za biti ubijen”, “besplatno putovanje Evropom vs. povratak u mrtvačkom sanduku… hmm”, još su neki od komentara.

Unatoč brojnim negativnim reakcijama, neki su komentirali kako bi se za besplatno ljetovanje rizik isplatio. “Jesam li malo zabrinuta da bi mogla biti zamka i da bi mogla završiti mrtva? Jesam. No puno radije bila bi ubijena u Evropi nego ovdje”, napisala je jedna korisnica Facebooka.

Komentari

komentara