Magazin

Zašto je prabaka Elizabet ostavila veće nasljedstvo princu Harryju: Kraljica milione rasporedila neravnomjerno između dva praunuka!

Napisao A. K.

Od 18 miliona dolara, princu Hariju je prema pisanju britanskih medija pripalo znatno više

Teško je zamisliti situaciju u kojoj princ Vilijam i princ Hari rasprodaju porodično bogatstvo kako bi imali za život, jer su kao naslednici višestoletne monarhije finansijski osigurani. Pobrinula se za to i njihova prabaka,pa je od 18 miliona dolara, koliko im je ostavila, princu Hariju je prema pisanju britanskih medija pripalo znatno više.

Suprotno očekivanjima običnog naroda da će novac na svoja dva praunuka podeliti u istim iznosima, kraljica je rasporedila silne milione drugačije, iz čega bi se lako moglo zaključiti da je i kod nje reč o favorizovanju „omiljenog unuka“ njene ćerke, kraljice Elizabete II.

Razloga za kukanje nad sudbinom „nevoljenog“ unuka i praunuka Vilijama zapravo nema i odluka Elizabet Bouz Lajon o raspodeli novca između braće potpuno je razborita i legitimna.

Većina prabakinog novca pripašće mlađem bratu, navodi BBC, jer će princ Vilijam itekako imati financijske koristi kad postane kralj, a Elle UK podseća da će Vilijam imati više koristi nego Hari odmah kad njihov otac,princ Čarls, preuzme kraljevsku krunu.

Kad Čarls zasedne na kraljevski presto, Vilijam od njega preuzima privatnu imovinu, vojvodstvo Kornvola, što vredi daleko više od novca koji im je ostavila prabaka.

Prema nekim izvorima iz britanskih medija, princ Čarls na nekretninama vojvodstva Kornvol godišnje zaradi oko 20 miliona funti, a čak i to bogatstvo je zanemarivo u odnosu na ono što princa Vilijama očekuje kada postane kralj.

Veliki prabakin novac zapravo je mala uteha za Harija, kom budućnost ne nosi takvu finansijsku dobrobit.

Izvor: Tportal.hr

Komentari

komentara