Magazin

Tajanstvene, tvrdoglave, manipulatori: Razlozi zašto su Škorpije najkomplikovaniji znak

Napisao H. H.

Pored svoje tvrdoglavosti, Škorpije su veoma tajanstvene i svoja razmišljanja i ideje čuvaju za sebe, pa ih je zbog toga veoma teško “pročitati”.

Želite da znate zašto su Škorpije nešto uradile na način na koji jesu? Odustanite. Škorpije su jedne od najtežih horoskopskih znakova, a razumijeti njih uglavnom znači razumijeti sve tajne univerzuma.

Veoma su zaštitnički nastrojene

Bilo da se radi o osobama do kojih im je stalo, poslovnim planovima ili životnim stavovima, Škorpije se veoma teško otvaraju, i povjeravaju drugima. Čak i kada se radi o članovima porodice ili prijateljima, Škorpije neće tek tako otkriti svoje namjere, zbog čega često mogu biti shvaćeni pogrešno.

Dobro čuvaju i svoje i tuđe tajne

Koliko poštuju svoju privatnost, toliko dobro čuvaju tajne. Ne samo da će vaše tajne sa Škorpijom biti sigurne, već ćete uz nju moći da pronađete najbolje rješenje za problem. S duge strane, ukoliko Škorpija riješi da nešto odradi u tajnosti, ni najbolji detektiv ih u tome ne bi omeo.

Dobri su manipulatori

Ali to ne mora uvijek da bude znak arogancije. Često, to može biti odbrambeni mehanizam. Škorpije su naviknute da uvijek dobiju ono što žele, na ovaj ili onaj način. Mrze laži, tako da, toga se ne treba plašiti u komunikaciji sa Škorpijom. Ipak, budite sigurni da ako su nešto naumile, to će se dogoditi, htjeli vi ili ne.

Drže do sebe

Kako su veoma lojalne ličnosti, osobe rođene u znaku Škorpije isto to očekuju od drugih ljudi u njihovom okruženju. Ukoliko Škorpija poštuje vaše mišljenje, očekivat će od vas isto za uzvrat. Zbog svojih stavova vam mogu djelovati arogantno i umišljeno, ali to je samo maska. S druge strane, jednom kada prevarite Škorpiju, budite sigurni da ste dobili “doživotnog neprijatelja”.

Tajanstvene su

Teško ih je natjerati da vam kažu ona najdublja osjećanja, bilo da se radi o emotivnom ili porodničnom odnosu. Škorpije se najviše od svega plaše gubitaka, a svoje slabosti potrudit će se da sakriju od svih, kako to ne biste bili u mogućnosti da iskoristite protiv njih.

Komentari

komentara