Magazin

Pamela Ramljak maltretirana na društvenim mrežama

Napisao H. H.

Pjevačica je iskreno progovorila o netoleranciji i maltretiranju na društvenim mrežama.

Posljednje vrijeme sve više celebritija na domaćoj sceni progovara o problemu komunikacije na internetu i toksičnosti društvenih mreža na kojima se susreću s brojnim osudama. Imuna na njihov uticaj nije ni pjevačica Pamela Ramljak koja je na svom Instagram profilu s obožavateljima podijelila razmišljanje o ovom, u digitalnom dobu, sve češćem problemu, a za “Story” ispričala je vlastita iskustva s netolerancijom na internetu.

Bilo je toga dosta. Pogotovo kad sam bila u grupi. Sad ne toliko često, ali dogodi se da neko iskritizira cipele, haljinu, kosu ili način na koji sam se taj dan našminkala, ali to mi ne smeta. Više mi smeta kad neko ide stvarno nisko pa krikuje nečiji fizički izgled ili izgled njegovog partnera, partnerice i slično -ispričala je simpatična pjevačica i dodala kako često vidi slične komentare na društvenim mrežama raznih ljudi, najčešće javnih osoba, pa i na svom profilu. Pjevačica koja je na vlastitoj koži osjetila tamnu stranu interneta još uvijek nije zaboravila uvrede koje je svojedobno znala pročitati, a jedan grozan komentar posebno joj se usjekao u pamćenje.

Postoji jedan slučaj prije puno godina dok sam još bila anksiozna pa me je nešto tako znalo pogoditi. Bilo je vezano za moj privatni život, proces koji sam prolazila i bio je stvarno grozan osjećaj. Ono kad neko nema pojma kroz što prolaziš, a piše nešto tako površno i potpuno s predrasudama – požalila se Pamela.

Komentari

komentara