Magazin

Zdravstveni horoskop za avgust 2018. godine

Horoskop - Radiosarajevo.ba
Napisao H. H.

Mjesečni horoskop za avgust otkriva ko će imati zdravstvene probleme i koga će mučiti brige i negativne emocije!

OVAN

Još niste u najboljoj fizičkoj i mentalnoj formi, ali prisutno je više optimizma. Usmjereni ste na budućnost više nego prethodnih mjeseci, kada vas je prošlost zadržavala. Situacija se značajno poboljšava u zadnjoj dekadi avgusta 2018. godine, kada dobijate podršku Sunca iz kuće zdravlja, a Merkur, vladar te kuće, kreće direktnim hodom, piše “Tarot-horoskop“.

Savjet: Pokušajte da se bolje organizujete i nemojte naglo donositi odluke, posebno u ljubavnom životu i kada se radi o novcu.

BIK

Tokom avgusta 2018. godine trebate više nego ikada do sada vjerovati u ideale i posvetiti se višim ciljevima, vratiti se svojim snovima. Ako slijedite unutrašnji glas, problemi i sukobi neće vas kočiti i osjećat ćete se sjajno.

Savjet: Nemojte zanemariti svoj privatni život. Pomračenje Sunca 11. avgusta 2018. godine u kući porodice i doma donosi podršku i omogućava ostvarenje veće stabilnosti. Vrijeme je da donesete važnu odluku za dobrobit porodice. Nemojte se opirati promjenama!

BLIZANCI

Merkur, vladar Blizanaca, retrogradan je do 19. avgusta 2018. godine. Isto tako i Mars, tradicionalan vladar kuće zdravlja Blizanaca, retrogradan je do 27. avgusta. Razdražljivost i opterećenost mogu biti svakodnevna pojava. Uzrok tome može biti i prisustvo Urana u vašoj 12. kući. S druge strane, vođeni ste vjerom u višu svrhu i vrlo optimističnog pristupa stvarima. Radit ćete sa zadovoljstvom. Ipak, odvojite vremena za odmor, barem vikendima, u mirnom okruženju.

Savjet: Izbjegavajte afere u radnom okruženju i sačuvajte svoj ugled. Ne skačite na prvu kada se radi o financijskim pitanjima, posebno obratite pažnju na dokumentaciju takvih ponuda!

RAK

Puno stvari činit će se komplikovanim ovog mjeseca, čak i odnosi sa članovima porodice. Nađite način na koji ćete se dobro opustiti i odmaknuti od situacija i osoba koje vas uznemiruju. Moglo bi se dogoditi da se vrtite u krug i vraćate na iste rasprave od kojih ste krenuli. Morat ćete ostati čvrsti kako bi riješili stvari jednom za sva vremena. Kažite što osjećate i želite i nemojte ništa prešutiti čak iako bi nekog mogli povrijediti. U drugoj dekadi mjeseca imat ćete priliku za kraći odmor, izlet ili put koji će donijeti pozitivu.

Savjet: Budite strpljivi i ne padajte u očaj kada se radi o odnosima sa drugima. Za većinu stvari možete se osloniti samo na sebe. Oprezno s novcem, nemojte se zanositi lakom zaradom, jer se vrlo lako može dogoditi da budete prevareni.

LAV

Samopouzdani ste i spremni da se izborite za ono što smatrate da vama pripada.U prvoj dekadi avgusta 2018. godine pripazite, moguće su nezgode. Na poslu može doći do kvarova aparata. U drugoj polovini meseca vaš se entuzijazam vrlo lako može pretvoriti u iscrpljenost i onaj osjećaj da vam je previše svega. I dalje se posvetite poslu, ali nemojte ignorisati zdravstvene teškoće ako se pojave, a može se raditi i o starijim poteškoćama.

Zadnji dani avgusta povoljni su za odmor i opuštanje. Tada ugodite sebi i napunite baterije.

Savjet: Iskoristite energiju koju vam planete donose za pregovore, razmjenu ideja, ali poradite i na dugoročnim planovima!

ŠKORPIJA

U prvoj dekadi mjeseca skloni ste nezgodama, posebno ako imate posla oko kuće; renoviranje ili poslovi oko električnih instalacija. Na primjer, ako postavljate sliku na zid, pazite da ne probušite žicu. Osim toga, uz retrogradan hod Marsa, vladara kuće zdravlja Škorpije, bit ćete osjetljiviji, pa može doći do alergijskih reakcija, prehlada, povišene temperature, upala i slično.

Savjet: Ako su ispiti pred vama, shvatite ih ozbiljno i učite na vrijeme, ne kampanjski. Pazite kako se ponašate prema članovima porodice!

DJEVICA

Sunce se nalazi u 12. kući Djevice sve do 23. avgusta 2018. godine, to je kuća izolacije, hroničnih bolesti, podsvijesnog uma, ali i iscjeljenja. Pomračenje Sunca 23. avgusta pomoći će vam da otpustite stare strahove i podsvijesne negativne sklopove. Sve do 23. avgusta, pokušajte da zadržate unutarnji mir, posvetite se sebi i ostavite probleme iza sebe. Samoća vam može koristiti kako bi se ponovo povezali sa sobom. U prvoj sedmici avgusta bit ćete skloni nezgodama. Imunitet može biti oslabljen, sve do 23. avgusta.

Savjet: Nemojte dopustiti da vas preplavi ljutnja i nemojte donositi nagle odluke, posebno kada se radi o poslu ili novcu. Isto tako, nemojte dopustiti da vas strahovi koče u djelovanju.

VAGA

Puni ste energije i ideja, kreativni, maštoviti i pozitivni, ali vam može nedostajati jasnoće. Niz mogućnosti koje vidite vesele vas, ali budite strpljivi, manje impulsivni kad birate kojem projektu ćete se posvetiti.

Nemojte pretjerivati ni sa jelom i pićem, posebno kada se radi o slatkom. Vage koje imaju starih poteškoća moraju biti opreznije.

Savjet: Pripazite na koji način se izražavate, nemojte biti grubi. Kada osjetite da gubite smirenost i strpljenje, pokušajte se povezati sa svojim unutrašnjim bićem. Puno rješenja i odgovora naći ćete u svojoj nedavnoj prošlosti.

STRIJELAC

Tokom avgusta 2018. godine možete očekivati dosta stresa i iscrpljenosti. Nemojte se uvlačiti u rasprave i svađe, najprije radi novca. Pažljivo raspodijelite svoju snagu, napravite popis prioriteta i nemojte uzalud trošiti svoju energiju. U drugom dijelu mjeseca bolje ćete se osjećati. Nemojte pretjerivati s hranom.

Savjet: Porodičnim pitanjima pristupite pažljivo i na diplomatski način, posebno ako se radi o vlasništvu ili nasljeđu.

JARAC

Tokom avgusta 2018. godine postavit ćete sebi previše ciljeva. Stariji zdravstveni problemi mogu se ponovo aktivirati, može doći do upalnih procesa i slično. Signale koje vam tijelo šalje nemojte ignorisati, posebno ako imate problema sa šećerom, jetrom ili štitnom žlijezdom. Umirite um, dovoljno odmarajte i nemojte se nervirati.

Savjet: Koliko god porodični problemi izgledali komplikovano, pokušajte da zadržite optimizam i motivišite druge!

VODOLIJA

Unutrašnji nemir može biti intenzivan, iz čega slijedi hirovito, nepredvidljivo ponašanje, posebno u drugom dijelu avgusta. To se može loše odraziti na vaš imuni sistem. Zbog toga izaberite zdravu ishranu i pojačajte unos vitamina. Odvojite vrijeme u kojem ćete se posvetiti stvarima u kojima uživate kako bi se bolje osjećali.

Savjet: Neka partnerski odnosi bilo koje vrste budu prioritet i budite otvoreni za tuđe ideje, način razmišljanja i potrebe.

RIBE

Zvijezde su vam naklonjene i osjećat ćete se optimistično i bit ćete puni inspiracije. U poslu koji radite naći ćete dublji smisao. Ipak, nemojte se zanositi i trčati za uspjehom ili ulagati više truda no što je potrebno. U drugom dijelu mjeseca mogao bi da se osjeća umor i iscrpljenost. Nemojte se prepustiti očaju, to je samo trenutno stanje.

Savjet: Budite oprezni kada se radi o novcu i izboru saradnika!

Komentari

komentara