Magazin

Dragan Stojković Bosanac tradicionalno boravi u rodnom Konjicu: Društvo je dobro, niko ni s kim ne priča

Bosanac - Avaz.ba
Napisao H. H.

Dragan Stojković Bosanac, poznati kompozitor, producent i harmonikaš, tradicionalno sa suprugom Dunjom boravi u selu Glavatičevo kod Konjica.

Prethodnih godina Bosanac je baterije punio uz Neretvu ili plivajući u njoj, ali ove godine loše vrijeme mu je promijenilo neke planove.

Kako je nam je kazao, sunca nema, ali zato ribe ima, pa je pecanje svaki dan uspješno. Dugogodišnji član žirija jednog od najpopularnijih muzičkih takmičenja u regiji „Zvezde Granda“ došao je u Konjic prije desetak dana, a koliko će ostati, ne zna ni on sam, piše “Avaz“.

Odbio ponudu

– Vrijeme je divno, kiša svaki dan pada, ali bar riba dobro radi i lov se isplati. Onda društvo je dobro, svi smo veseli, ali niko ni s kim ne priča. Prepušteni smo ovoj nedođiji, ipak nekako se snalazimo. Što se tiče sunca, fali nam. Bar ribolov ide dobro, nama strastvenim pecarima to ne smeta, jedino ženama jer nemaju šta raditi, samo sa stolice na stolicu – govori nam kroz smijeh Stojković.

Na svom Instagram profilu popularni kompozitor je objavio fotografiju iz Glavatičeva na kojoj je iza njega helikopter, pa smo ga pitali o čemu se radi i je li letio.

– Bila je neka vježba gašenja požara, a ja sam u blizini pecao ribu i kada su me momci vidjeli, htjeli su da se upoznamo i fotografiramo. Tako je i bilo, fotografirali smo se, čak su mi ponudili da se provozam helikopterom, ali nisam pristao, jer ipak je malo nezgodno da civilno lice skače u vojni helikopter – pojašnjava Bosanac.

Velika stvar

Priznaje nam da je spreman za mirovinu, jer, kako kaže, kada nastupe penzionerski dani, samo će uživati u životu.

– Jašta nego će se desiti, idem ove godine u penziju, a to će biti u decembru. Moram priznati da je penzija za mene velika stvar, onda ću, ako Bog da, pola godine boraviti u Konjicu, a pola u Beogradu. Šta da vam kažem, za mene je posao samo dobrovoljna obaveza druženja s društvom – iskren je harmonikaš.

Drži vodu dok majstori odu

Bosanac nam je iskreno prokomentirao muzičko takmičenje „Zvezde Granda“.

– U principu zna se metoda „Zvezda Granda“- ko zna pjevati, taj i pobijedi, iako se dosta gleda ko kako izgleda, ipak prevagne dobro pjevanje. Moj favorit u posljednjoj sezoni nije pobijedio, šta je, tu je. Ne znam koliko će još šou potrajati, ali svakako nema mjesta na estradi za sve te pjevače. Evo koliko je bilo sezona, mi još nemamo pravu zvijezdu u takmičenju, jer to je ono drži vodu dok majstori odu. Znate, kako stjecaj okolnosti diktira zvijezdu, hit i sve ostalo – kaže Stojković.

Komentari

komentara