Magazin

Dok se Michael bori za život: Corinna Schumacher na Mallorci kupila vilu od 30 miliona eura

Napisao H. H.

Corinna Schumacher, supruga povrijeđenog Michaela Schumachera, legendarnog vozača Formule 1

Corinna Schumacher, supruga povrijeđenog Michaela Schumachera, legendarnog vozača Formule 1, nedavno je na španskom otoku Mallorca kupila vilu vrijednu 30 miliona eura. Imanje na kojem će uživati porodica Schumacher ranije je pripadalo Florentinu Pérezu, predsjedniku Real Madrida, piše “Azra“.

Kako piše Bild, vila od 3.000 kvadrata se nalazi na imanju od 15.000 metara kvadratnih. Za 30 miliona eura Corinna Schumacher dobila je i dva bazena, veliki vrt sa palmama i prekrasan pogled na more. Tu su i mali heliodrom kao i vlastiti fitnes-studio, te ergela konja.

Njemački mediji javljaju da je Corinna Schumacher već počela sa građevinskim radovima i da će vilu prilagoditi sebi i potrebama svoje porodice. Izvori bliski porodici Schumacherima tvrde da će kuću na španskoj obali koristi za odmor, dok njihova adresa i dalje ostaje grad Gland u Švicarskoj, gdje porodica slavnog vozača živi od 1996. godine. Porodica Schumacher čest je gost na Mallorci, gdje imaju mnogo prijatelja. I sam Michael ovdje je rado dolazio, a devedesetih je i on želio ovdje kupiti imanje.

Slavni Michael Schumacher nalazi se u komi otkako je u decembru 2013. doživio tešku nesreću u francuskim Alpama. Njegov oporak je dug i težak, a nije sigurno da će slavni Schumi ikada više prohodati.

Komentari

komentara