Magazin

Prevarant se predstavio kao Nihad Mušić iz Mostara – Pazite kada kupujete putem interneta!

Napisao admin

Hasan Ružnić iz Bihaća će dugo pamtiti “kupovinu” mobilnog uređaja putem interneta. Naime, kao piše portal Biscani.ba, Ružnić je na najpoznatijoj bh kupoprodajnoj online mreži Pik.ba dogovorio kupovinu telefona Samsung Galaxy S3.


Hasan Ružnić (Foto: doznajemo)

Dogovor oko prodaje je tekao sasvim u redu i nije bilo nikakvih problema. Ružnić se nekoliko puta čuo sa prodavačem gdje nije primijetio nikakvu čudnu radnju ili neki nagovještaj da bi to bila prevara.

Cijena telefona Samsung Galaxy S3, kojeg je prodavač nudio na svome profile je bila 1200 KM, no kako Ružnić nije imao toliki novac, dao je u zamjenu svoj Apple iPhone 4S uz nadoplatu 200 KM, na što je prodavač koji se predstavljao kao Nihad Mušić iz Mostara pristao.

Kada je sve bilo dogovoreno, Ružnić je brzom poštom poslao paket na navedenu adresu, ali se nakon togapriča onda počela odvijati u drugom smijeru.

Prilikom poziva poštara koji je prevozio pošiljku, navedeni primatelj je rekao da pošiljku doveze na jednu benzisku pumpu u Mostaru, što je poštar odmah prihvatio i odvezao se u tom smijeru.

– Poštar napravio ogromnu grešku!

Sve i dalje protiče u redu, poštar je došao na dogovoreno mjesto i preuzeo paket koji nije pregledao, bez obzira što je bilo navedeno da se pregleda pošiljka koju šalje prodavač.

– Poštar napravio drugu grešku!

Na nalogu za potpis pošiljatelja rubrika je potpisana, ali sve ostale rubrike, poput broja lične karte i ostalih podataka su zanemareni i nisu upisani.

– Poštar napravio treću grešku!

Prodavač se je uredno zahvalio i bez ikakvih problema preuzeo pošiljku vijednu 1200 KM, a da je pri tome umjesto dogovorenog Samsung Galaxy S3 telefona, poslao nešto sasvim drugo – staru Nokiu.

Paket dolazi na kućnu adresu Ružnića, gdje i sam Ružnić vidi da paket nije otvaran, što je dogovoreno da se uradi prilikom primopredaje. Ružnić pokušava pitati poštara zašto paket nije pregledan, no poštar ne želi o tome da razgovara i poručuje našem sugovorniku “Nisam obaviješten da sam trebao pregledati paket, boli me kur…”, i odlazi svojim putem.

– Ogromna greška poštara!

Naravno, slučaj je prijavljen policiji gdje se poduzimaju određeni koraci da se uhvati počinitelj ove bizarne pljačke.

U telefonskom razgovoru sa administracijom PIK-a, portalu Biscani.ba jedino je potvrđeno da počinitelj ove pljačke nije iz Mostara kako se predstavljao, nego iz Sarajeva što su naknadno provjerili i utvrdili.

Ko je bio momak koji je preuzeo paket, još se ne zna. No počinitelj ove pljačke očito nije upoznat da na skoro svakoj benziskoj pumpi imaju kamere pa je tako snimljen i momak koji je preuzeo paket te se u ovim trenutcima traga za njim ili za njih više.

Hasan Ružnić, oštećeni u ovoj priči je trenutno u šoku i za portal biscani.ba jedino što poručuje je da svi koji posluju preko interneta, prije same kupovine dobro provjere od koga tačno kupuju proizvod i šta tačno će dobiti.

doznajemo

Komentari

komentara