Magazin

Ubila je žirafu, pozirala sa “trofejem” pa statusom pokušala opravdati svoj postupak

Tes Tompson - Twitter
Napisao H. H.

Njena fotografija se ubrzo proširila društvenim mrežama i izazvala je bes velikog dela javnosti

Žena koja je izazvala bes javnosti nakon što je na društvenim mrežama objavila fotografiju na kojoj pozira sa 18 godina starom žirafom koju je ubila u Južnoj Africi, pokušala je da opravda svoj postupak i rekla kako se ne radi o ugroženoj vrsti, piše “Telegraf“.

Tes Tompson Talej iz Kentakija objavila je fotografiju sa životinjom koju je ubila tokom safarija u Južnoj Africi prošle godine.

– Molitve su mi napokon uslišene jer mi se danas ispunio san. Ugledala sam taj retki primerak mužjaka crne žirafe i pratila ga neko vreme. Odmah sam znala da je on taj. Imao je više od 18 godina i oko 1.800 kilograma. Bila sam blagoslovljena što sam iz njega uspela da izvučem oko 900 kilograma mesa – napisala je ona ispod posta.

Zbog ovoga je Švedska najbolja zemlja za život: Doneli su zakone koji idu u korist građana, iako je onaj u vezi sa seksom najburnije propraćen

Njena fotografija se ubrzo proširila društvenim mrežama i izazvala je bes velikog dela javnosti.

– Bela američka divljakuša koja je delom neandertalka, došla je u Afriku i ubila vrlo retku crnu žirafu zahvaljujući gluposti Južne Afrike. Njeno ime je Tes Tompson Talej. Molimo podelite – napisao je u objavi na Tviteru “Africa Digest”.

Tes Tompson je pokušala da opravda svoj postupak.

– Žirafa koju sam ustrelila pripada vrti tipičnoj za Južnu Afriku. Broj jedinki te vrste zapravo je u porastu i to upravo zahvaljujući lovcima i naporima za očuvanje vrste koji su plaćeni najvećim delom iz dozvola za lov. Ova vrsta zapravo uopšte nije tako retka jer žirafe s godinama potamne. Ovo što sam ja učinila se zove očuvanje kroz lovni turizam – rekla je ona u saopštenju.

Kako prenosi Independent, trofejna taksa za žirafe je između 2.000 i 3.000

Komentari

komentara