Magazin

Izbor je tvoj – Odluke u koje ti se na vjenčanju niko ne smije miješati

Napisao admin

Nekada su vjenčanja imala zadana pravila i tradicije su se strogo izvršavale.


Vjenčanje (Foto: cure.ba)

Kamo sreće da je danas uglavnom sve podložno tvome izboru pa možeš imati vjenčanje kakvo želiš. Mlada ima zadnju riječ u odlukama, a sljedeće odluke su samo tvoje:

1. Vjenčanica Od raskošne bijele do seksi vjenčanice bilo koje boje. Izaberi onu u kojoj se dobro osjećaš i u kojoj izgledaš najbolje. Tuđe ideje kako bi trebala izgledati toga dana zanemari.

2. Cipele Želiš cipele koje ćeš poslije moći nositi u noćni izlazak, zašto ne? Ne moraš ih obući jednom i onda spremiti u ormar. Isto tako, ako se želiš osjećati ugodno, izbjegni vrtoglavu potpeticu, a ni boja nije ograničenje.

3. Darovi Hoćeš li prepustiti zvanicima da donose što hoće, odrediti listu željenih darova ili odlučiti se za “koverte” zavisi od vaših potreba. Ako imaš sve kuhinjske potrepštine ili ne želiš vraćati duple darove – budi kreativna ima i drugih stvari koje vam trebaju (na primjer oprema za tvoj ili njegov hobi i sl.)

4. Bacanje buketa To je jedna od rijetkih tradicija koja je ostala, ali to ne znači da je moraš ispoštovati. Često nema dovoljno neudatih djevojaka za učestvovanje, a neke cure i ne žele učestvovati.

5. Torta Ovdje imaš prostora za iskazati svoju ličnost i učiniti nešto originalno. Naravno, možeš se odlučiti za tradicionalnu visoku tortu punu oraha. No, zašto ne odabrati neku neobičnog okusa ili više manjih torti.

6. Zvanice Vjenčanje je proslava za tvog izabranika i tebe, te ljude koje voliš i želiš vidjeti na dan svoga vjenčanja. Nemaš nikakvu obavezu pozvati svakog na čijem si vjenčanju bila ili svu dalju rodbinu. Izbor je tvoj!

index.hr

Komentari

komentara