Magazin

U BiH prijepodne sunčano, a u drugom dijelu dana kiša i grmljavina

Napisao H. H.

Danas će u Bosni i Hercegovini prijepodne preovladavati malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima sa maglom ili niskim oblacima. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno postoje uslovi i za pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30 stepeni.

Sutra više sunčanog vremena prijepodne. U drugoj polovini dana, jači razvoj oblačnosti, uslovit će pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi će lokalno biti i obilni, a postoje uvjeti i za pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30 stepeni.

petak više sunčanog vremena u jutarnjim satima. Od sredine dana, jači razvoj oblačnosti, će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi će lokalno biti i obilni. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje do 30 stepeni.

subotu malo do umjereno oblačno vrijeme. Prijepodne uz nešto više oblaka na istoku sa slabom kišom. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

Komentari

komentara