Magazin

Zatekao kćerku sa cigarom, pa je tukao dok nije počela da krvari, a onda je uzeo makaze

Napisao H. H.

U okolini Beograda juče je uhapšen je M. Ž. (38), jer je brutalno, do krvi, pretukao svoju trinaestogodišnju kćerku i zatim je ošišao na kratko.

Ovom nasilniku određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok je dijete sklonjeno u sigurnu kuću za nezbrinutu djecu u Beogradu.

Kako “Blic” saznaje sve se dešavalo u srijedu 16. maja uveče u porodičnoj kući u jednom selu kraj Beograda. Osumnjičeni je oko 21 sat ušao u sobu kćerke (13), koja se nalazi na spratu porodične kuće, i zatekao je da puši. U piksili su bili opušci cigareta. Bijesno ju je pozvao da siđe u sa njim u prizemlje kuće. Čim su sišli počeo je da joj udara šamare dok dijete nije palo na pod. Kada je djevojčica pala, njen otac je odmah nastavio da je šutira nogom u glavi i po tijelu. Dijete je počelo da krvari iz usta i nosa. Njenog oca to nije zaustavilo već je neko vrijeme nastavio da je šutira. Kada je prestao da je udara nogama, djevojčica se zbog bolova teško popela uz stepenice do svoje sobe, gdje se sklonila. Međutim, tu nije bio kraj maltretiranju. Otac ju je bijesno i prijeteći ponovo pozvao da siđe. Kada je preplašeno i krvavo dijete sišlo, njen otac je uzeo mašinicu za šišanje i ošišao je na kratko.

Djevojčica je juče otišla u školu na časove, jer je dobar đak, bez obzira na brutalno maltretiranje koje doživjela veće prije toga. U šlolu je došla sa vidnim oteklinama na licu i ošišana. To nije moglo da prođe neprimijećeno. O svemu je odmah obavještena direktorica te osnovne škole, koja odmah prijavljuje slučaj lokalnoj policiji.

Dijete je prvo odvedeno na ljekarski pregled u lokalnu bolnicu, gdje su doktori konstatovali da ima hematome po glavi i tijelu. Dijete je zbog povreda na glavi i licu upućuno na dalje preglede, ali na sreću nije bilo unutrašnjih krvarenja.

Djevojčica je dala izjavu dežurnom policajcu specijalizovanom za nasilje u porodici, gdje je detaljno ispričala kako ju je otac tukao i maltretirao. Takođe je istovremeno angažovan i socijalni radnik. Na osnovu svih dosada prikupljenih podataka donijeta je odluka da se dijete skloni u prihvatilište za nezbrinutu djecu u Beogradu. Otac je uhapšen zbog sumnje da počinio krivično djelo nasilja u porodici i određeno mu je za sada policijsko zadržavanje. Njega će po isteku 48 sati saslušati nadležan tužilac koji može da traži i određivanje pritvora do 30 dana o čemu će odlučiti sudija za prethodni postupak.

Osumnjičeni je ranije osuđivan zbog krivičnih djela što će biti otežavajuća okolnost za njega.

Kazna do 10 godina zatvora

Krivični zakon propisuje da je ako je krivično delo nasilje u porodici učinjeno prema maloljetnom licu da je kazna od 2 do 10 godina zatvora. Predviđena je i kazna u slučaju da okrivljeni prekrši mjere zaštite od nasilja u porodici koje mu je sud izrekao kazna za to je od novčane do zatvora od tri godine.

Komentari

komentara