Magazin

Otkriveni bizarni simptomi bolesti zbog koje se ubio Robin Williams: “Jecao je svakog dana”

Napisao A. K.

Robin Williams borio se s poremećajem moždanih funkcija koji liječnici nisu odmah dijagnosticirali i koji mu je uzrokovao bizarne simptome te ga na kraju doveo do samoubojstva.

Prema novoj biografiji nazvanoj Robin, komičaru je prvo dijagnosticirana Parkinsonova bolest, no njegovo ponašanje nije bilo karakteristično za to oboljenje pa su mnogi za njegove simptome krivili drogu i alkohol koje je konzumirao. Neuropatolog mu je na kraju ipak postavio točnu dijagnozu i otkrio da glumac boluje od demencije s Lewy tjelešcima, druge po učestalosti progresivne demencije nakon Alzheimerove bolesti, piše “Index“.

Williams je počeo zaboravljati tekstove, nekontrolirano plakati i vući noge u svojim zadnjim danima, piše autor knjige Dave Itzkoff.

Za vrijeme snimanja filma Noć u muzeju, glumac se slomio.

”Jecao mi je u naručju na kraju svakog dana. Bilo užasno”, ispričala je Itzkoffu vizažistica Cheri Minns koja je Robinu predlagala da se vrati komičarskim nastupima kako bi se izvukao iz depresije, na što je on samo plakao i govorio da ne može više.

”Ne mogu, Cheri. Više ne znam kako. Ne znam kako biti smiješan”, odgovorio joj je glumac čije se stanje iz dana u dan pogoršavalo.

Iako ga javnost pamti kao nasmijanog, Robin se s demencijom, tjeskobom i paranojom više nije mogao boriti te je 11. kolovoza 2014. godine počinio samoubojstvo.

Komentari

komentara