Magazin

Mostarac planirao raznijeti kafić – Daca pod jastukom skrivao eksploziv kojim se trebalo raznijeti kafić

Napisao admin

Mostarac Danijel Rosić (27) zvani Daca, koji je prošle godine uhićen u svojoj kući u naselju Cim-Kovačevac jer je tamo čuvao vojni eksploziv kojim se, kako su tada objasnili u policiji, namjeravalo raznijeti jedan kafić u središtu Mostara, spavao je s “bombom” pod jastukom, moglo bi se zaključiti s jučerašnjeg početka suđenja na Općinskom sudu u Mostaru.


Mostar (foto:mostarlife.com)

Naime, kada su mu policajci krajem prosinca prošle godine došli pretražiti kuću, Rosić ih je pustio unutra i predao im eksplozivnu napravu tešku 1,5 kg, koju je držao u torbici skrivenoj na krevetu svoje sobe.  

“Krevet mu je bio razbacan, a ispod jastuka je izvukao neseser iz kojeg je virio štapin”, posvjedočili su u sudnici inspektori Dario Bilušić i Zoran Zelenika, koji su spornog dana ušli u Rosićevu kuću.  

Očekivao policiju  

Prema svjedočenju krim inspektora Zorana Zelenike, Rosić se nije ni pretjerano iznenadio kada je vidio policajce pred svojom kućom. Kao da je znao da će doći.

“Kada smo mu rekli što tražimo, on je rekao: ‘U redu je, to sam i očekivao'”, posvjedočio je ovaj inspektor, dodajući kako je Rosić odmah krenuo u svoju sobu.

“S obzirom da je u pitanju bio eksploziv, ja sam pošao za njim, a on je u sobi prevrnuo jastuk na krevetu, ispod je bio plavi neseser iz kojeg je virio štapin. Ja sam mu odmah viknuo: ‘Ne diraj to, ostavi tu, odmakni se’, jer smo imali informacije da je to sve spremno i da se može u nekoliko sekundi aktivirati”, prepričao je u sudnici policajac Zelenika.

Policajac Bilušić je pak jučer kazao kako su prethodno policajci upali u pogrešnu kuću.  

“Dobili smo naredbu Općinskog suda da izuzmemo eksplozivnu napravu, pa smo se kolega Zelenika, još dva policajca i ja uputili u kuću Danijela Rosića. Kako nismo znali koja je kuća, najprije smo pogriješili adresu, pa smo ušli u drugu kuću, a susjedi su nam otvorili i rekli da se kuća Danijela Rosića nalazi pored. Kada smo mu rekli zašto smo došli i što tražimo, on nam je rekao da uđemo u kuću da susjedi ne vide policiju ispred”, pojasnio je ovaj svjedok.  

Informativna saznanja  

Podsjetimo, Rosić je uhićen u prosincu prošle godine, a policajci su mu tada upali u kuću jer su otkrili da on kod sebe drži eksploziv kojim se planira razorni napad u Mostaru. Iako je Rosićev odvjetnik jučer policajcima postavio pitanje odakle su znali da njegov klijent čuva eksploziv, inspektor Zelenika je tek odgovorio; “To su informativna saznanja”.  

Rosić i njegov odvjetnik Rizo Tvrtković jučer su pak pokušali dovesti u pitanje zakonitost dokaza. “Jeste li tražili od mene da vam dam vrećicu kako biste mogli pohraniti napravu”, pitao je Rosić, dok je njegov odvjetnik pitao policajce zašto nisu imali rukavice dok su iznosili napravu u vrećici iz kuće, te zašto su eksploziv nosili po gradu u neadekvatnim uvjetima. Podsjetimo, Rosić je, inače, osuđenik koji se nalazio na slobodi, kada je uhićen s eksplozivom.  

mostarlife.com

Komentari

komentara