Magazin

EVO ŠTA RADE PROSJACI: ISTA DEVOJKA MI JE SVAKI DAN TRAŽILA NOVAC ZA KARTU, JEDNOM SAM JE PRATIO…

Napisao H. H.

Radim u jednoj knjižari blizu Knez Mihailove i svakodnevno prolazim tuda, pa sam više puta bio žrtva te devojke, ne znam ni kako bih je nazvao, prosjakinja, koja ne liči na prosjakinju, koja mi kaže da je ostala bez dinara i da mora hitno da se vrati u Novi Sad- priča jedan Beograđanin.

Prema procenama stručnjaka u Beogradu se više od 1.200 ljudi bavi prosjačenjem. To je prevazišlo okvire pojedinačnih slučajeva i preraslo u pravu „industriju“, u kojoj se godišnje samo u glavnom gradu Srbije zaradi nekoliko miliona evra.

Organizovani kriminal nije jedini problem, već i prevare, gluma i korišćenje tuđe želje da se pomogne u nevolji.

Ista priča, ista devojka, isto pitanje…

Tako je u Beogradu poznata devojka iz Knez Mihailove koja svakodnevno traži između dvadeset i pedeset dinara za autobusku kartu do Novog Sada

Radim u jednoj knjižari blizu Knez Mihailove i svakodnevno prolazim tuda, pa sam više puta bio žrtva te devojke, ne znam ni kako bih je nazvao, prosjakinja, koja ne liči na prosjakinju, koja mi kaže da je ostala bez dinara i da mora hitno da se vrati u Novi Sad- priča za naš portal jedan Beograđanin (33) koji je želeo da ostane anoniman, i nastavlja: Dao sam joj jednom, sutradan, opet ona, opet ista priča.

Odbio sam i produžio.

Međutim, kada me je treći put startovala, rešio sam da joj dam novac, i krenuo sam za njom. Nažalost, ona je zamakla u jedan od prolaza koji povezuju Knez Mihailovu i Čika Ljubinu i nestala. Ono što mi je jasno je da se u tom pravcu ne nalazi autobuska stanica.

Komentari

komentara