Magazin

ZABIJELIT ĆE SE I U HERCEGOVINI, VEĆ U…: Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih nekoliko dana

Napisao H. H.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme

U Bosni većinom snijeg ili susnježica. U Hercegovini kiša. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera. U Hercegovini vjetar veći dio dana jugoistočnog smjera, prenosiSlobodna Bosna Krajem dana u Hercegovini vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka između -3 i 0°C, na jugu do 8°C,a najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 12°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Snijeg se očekuje u većem dijelu zemlje. Prognozira se između 5 i 15 centimetara snježnog pokrivača. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine kiša. Tokom noći na četvrtak bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka između -4 i 0°C, a na jugu do 9°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Nove padavine se očekuju od sredine dana. U većem dijelu zemlje snijeg. Prognozira se između 5 i 15 centimetara novog snježnog pokrivača. Na istoku Bosne i Hercegovine i na planinama može pasti do 30 centimetara. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine susnježica. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka između -5 i -1°C, na jugu do 4°C.

U petak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati slab snijeg. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine ujutro je moguć snijeg, a tokom dana susnježica ili kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka između -5 i 0°C, na jugu do 6°C.

Komentari

komentara