Magazin

VREMENSKA PROGNOZA za narednih nekoliko dana

Napisao H. H.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima.

Tokom noći smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine, zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 3 i 7°C, a najviša dnevna do 14°C.

Sutra prijepodne više oblačnosti u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U ostalim područjima mala do umjerena naoblaka. Novo jače naoblačenje sa juga u drugoj polovini dana koje će krajem dana donijeti kišu. Jače padavine u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Slabo jugo prijepodne. Jutarnja temperatura zraka između 2 i 6°C, a najviša dnevna temperatura do 17°C.

petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s kišom. Obilnija kiša se prognozira za Hercegovinu, i do 80 litara po metru četvornome. Vjetar umjerene jačine, s jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 10°C, a najviša dnevna temperatura do 19°C.

subotu u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme s kišom. Jača kiša se prognozira za Hercegovinu, Krajinu, zapad i jugozapad Bosne, do 60 litara po metru četvornome. Temperature zraka većinom između 7 i 14°C.

Komentari

komentara