Magazin

MINUSI POPUŠTAJU, ALI NAJGORE JOŠ NIJE PROŠLO: Donosimo prognozu vremena za narednih nekoliko dana

Napisao H. H.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme

Poslijepodne i u večernjim satima sa snijegom. U Hercegovini postupan prelazak snijega u kišu. Krajem dana i u Bosni snijeg će postupno prelaziti u kišu. Intenzivnije padavine u noći, sa četvrtka na petak, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od -17 do -11, na jugu od -7 do -1, a najviša dnevna od -4 do 6 stupnjeva.

Sutra oblačno vrijeme s kišom, koja se ponegdje može lediti u dodiru s tlom. U jutarnjim satima i dio prijepodneva na sjeveru i sjeverozapadu Bosne susnježica ili snijeg. Intenzivnije padavine na istoku i jugoistoku Hercegovine, gdje se očekuje do 60 l/m2. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu do 6, a najviša dnevna od -1 do 10 stupnjeva.

U subotu pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovin se očekuje kiša u jutarnjim satima i tokom večeri. Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne slab snijeg u prvom dijelu dana. Na planinama snijeg. Jutarnja temperatura od -1 do 3, na jugu do 10, a najviša dnevna od 2 do 14 stupnjeva.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme. U Bosni susnježica i snijeg. U Hercegovini kiša. Tokom dana, postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 7, a najviša dnevna od 0 do 11 stupnjeva.

Komentari

komentara