Magazin

STRAVIČAN SLUČAJ u BiH: Poznato šta je mladić poručio prije nego je sebi odsjekao nogu i ruku

Napisao H. H.

U trenutku nervnog rastrojstva, 19-godišnji Ivan Slišković iz Brankovića kod Žepča, u srijedu oko 10 sati sam je sebi odsjekao ruku i nogu, nakon čega je hitno prebačen u sarajevsku bolnicu.

Navodno je prvo sebi odsjekao lijevu šaku, a zatim je – dok je brat pozivao Hitnu pomoć – odsjekao i lijevo stopalo, piše “Avaz“.

Prema tvrdnjama očevidaca mladić je puno iskrvario, a kad je stigla medicinska pomoć samo je izgovarao datum 16.06.1999. godine.

IZGUBIO MNOGO KRVI. Oko podneva je dovezen u Hitnu pomoć Žepče, gdje mu je pružena prva pomoć a zatim je ambulantnim kolima upućen u Sarajevo.

– Bio je dezorjentisan i samo je ponavljao jedan datum iz 1999. godine. Izgubio je mnogo krvi koje smo pokušali nadomjestiti raspoloživim dozama. Sve upućuje na to da su ekstremiteti odsječeni namjerno u teškom psihičkom stanju – kratko su naveli u Hitnoj pomoći u Žepču.

Kako je na svojoj Internet stranici objavilo Radio Sarajevo, stanje ovog mladića je stabilizovano i vrlo vjerovatno spašena mu je šaka. Naime, on je nakon ovog slučaja prebačen na Kliniku za plastičnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu gdje su mu timovi ove klinike i Klinike za ortopediju uradili replantaciju šake, koja je bila uspješna.

IMAO HALUCINACIJE? Stradali Ivan živi u siromašnoj porodici, a dan ranije, prije nego što je odlučio da odsječe svoje ekstremitete, iskasapio je mačku i psa kod svoje porodične kuće.

Navodno je imao i halucinacije i pravovremeno je upućivan na psihijatrijsko liječenje. U Brankovićima ga smatraju mirnim i povučenim momkom koji nije pravio probleme drugima.

Nezvanično, članovima uže familije poručio je kako više ne želi da živi. U Brankovićima su šokirani, kao i medicinsko osoblje koje je u prvim trenucima vidjelo stepen povreda.

– Primio je sve neophodne medikamente, strahujemo zbog moguće infekcije a neizvjesno je prognozirati da li će hirurzi uspjeti da mu ponovo zašiju odsječene dijelove tijela, koji su kasnije dopremljeni u sarajevsku bolnicu – naveli su ranije medicinski izvori.

Komentari

komentara