Magazin

Žrtve tračeva – Kruševački tinejdžeri na ivici samoubistva zbog laži na Fejsbuku!

Napisao admin

Kruševački anonimni tinejdžeri na anonimnim "tračara" Fejsbuk profilima vrijeđaju svoje vršnjake i iznose prljavštine o svojim drugarima, zbog čega su mnoge "žrtve" zapale u depresiju, a bilo je i misli o samoubistvu


Facebook (Foto: Cure.ba)

U posljednjih nekoliko dana, na Fejsbuku se pojavilo više od 20 profila anonimnih tinejdžera izKruševca, koji iznose prljave tračeve o svojim drugaricama i drugovima, zbog kojih su neke od “žrtava” zapale u depresiju, a neke su i na ivici samoubistva!

“Marijana (95) iz Hemijske spavala je sa Nemanjom (96) iz Ekonomske, a spavala je čak i sa najboljim drugarom svog bivšeg dečka”, “Kaću B. u petak su pretukle Milica Kendi i Anđela S. zato što je pričala svašta o njima”, “Ko su prema vašem mišljenju najveće ku*ve u Kruševcu? Šaljite poruke u inboks!”, “J. S. iz Ekonomske je danas poslije četvrtog časa ušla u crni “BMW”! Vozio je dečko stariji od nje minimum 10 godina. U kolima je bila i njena djevojka M. G. ih Hemijske škole!” To su neki od statusa sa ovih profila, koji su donijeli uznemirenost među tinejdžere Kruševca.

Ovakve i još lascivnije poruke preplavile su u posljednjih nekoliko dana dvadesetak Fejsbuk profila, čiji su autori anonimni kruševački tinejdžeri. Koliko opasni mogu da budu, objašnjava Slobodan R, čija je ćerka žrtva takvih tračeva.

– Moja ćerka je žrtva jedne takve “tračare”. Ona je potpuno traumirana, a čak je bila spremna i da se potuče sa nekim djevojkama za koje sumnja da su možda autorke tih gadosti. Išao sam u policiju da prijavim slučaj, ali su mi rekli da nemaju nikakve nadležnosti u ovakvim situacijama – priča Slobodan R, koji je poslao prijavu zaštitniku građana i Specijalnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Prvi Fejsbuk profili raznih “tračara” pojavili su se u Kruševcu krajem prošle godine, ali je do ekspanzije došlo tek u posljednjih desetak dana. Neki od najposjećenijih, kao što je bio “tračara now”, zatvoreni su, ali su se pojavili novi. Svoje “tračare” sada već imaju i osnovne škole.

Neke od žrtava tračeva morale su da potraže pomoć psihologa.

– Nedavno mi se obratila djevojka koja je doživjela traumu zbog izjava na Fejsu, što je kod nje izazvalo depresivnost, loše raspoloženje i povlačenje u sebe. Zbog iznošenja neistina o njima, mladi ljudi imaju osjećaj stida, straha, neperspektivnosti i manje vrijednosti, a sve to može dovesti do težih psihičkih poremećaja – kaže Milica Miletić, psiholog u Službi za zdravstvenu zaštitu djece i omladine.

telegraf

Komentari

komentara